Afbeelding
EPA/Jean-Christophe Bott

Femke Bol wint opnieuw finale Diamond League

Atletiek

AMERSFOORT (ANP) Femke Bol heeft bij de finale van de Diamond League in Zürich opnieuw de 400 meter horden gewonnen. Dat leverde de 22-jarige atlete uit Amersfoort behalve een prestigieuze award ook 30.000 euro op. Vorig jaar had ze de finale van de reeks topwedstrijden ook al gewonnen op haar favoriete onderdeel. Bol won dit jaar alle wedstrijden waarin ze uitkwam op de reeks op de 400 meter horden.

Bol (22) won vorige maand twee gouden medailles bij de EK in München: op 400 meter horden en de 400 meter vlak. Ook was er Europees goud op de 4x400 meter. In juli pakte ze zilver op de 400 meter horden op de WK van Eugene. Daar moest ze de schier onverslaanbare Sydney McLaughlin voor zich dulden. De Amerikaanse is ook de regerend olympisch kampioene. McLaughlin ontbrak in Zürich.

Bol kwam in Zürich tot een tijd van 53,03, een seconde boven haar persoonlijk record. Het was voldoende om Gianna Woodruff uit Panama (53,72) en de Jamaicaanse Janieve Russell (53,77) achter zich te houden. Voormalig wereldrecordhoudster Dalilah Muhammad uit de Verenigde Staten werd vierde in 53,83.

Bol wist wel een bestemming voor een deel van het verdiende geld. ,,Ik heb altijd gezegd dat als ik een mooi bedrag win ik het zal uitgeven aan vakantie. Ik ga naar Griekenland, twee weken op het strand liggen”, vertelde ze. Terugkijkend op haar seizoen zei ze zich nog steeds ,,in de wolken” te voelen. ,,Het is altijd moeilijk evalueren omdat ik vorig jaar al sprak van een droomseizoen. Ik heb mezelf uitgedaagd met de dubbel op de EK. Ik hoop ooit dat ik de beste van de wereld kan zijn, maar voor nu ben ik heel tevreden met hoe het gaat.”

advertentie
advertentie