Afbeelding
Instagram Femke Bol

Bol wint 400 meter horden ook bij Diamond League in Lausanne

Atletiek

AMERSFOORT (ANP) Femke Bol heeft opnieuw een overwinning geboekt op de 400 meter horden. De 22-jarige Amersfoortse zegevierde bij de Diamond League in Lausanne in 52,95 seconden, minder dan een seconde boven haar persoonlijk record (52,03).

,,Geweldig om hier opnieuw in de 52 seconden te lopen”, zei Bol. ,,De eerste 200 meter gingen heel makkelijk, ik zat ook niet te dicht op de horden. Ik ben moe, maar minder moe dan verwacht. De afgelopen dagen heb ik steeds 11 uur per dag in bed gelegen. Ik ben blij dat ik nu wat dagen rust heb tot mijn laatste race van het seizoen in Zürich.”

De Amersfoortse veroverde onlangs bij de EK in München drie keer goud. Het lukte haar als eerste vrouw om zowel de 400 meter als de 400 meter horden te winnen. Bol leidde de Nederlandse estafetteploeg ook naar het goud op de 4x400 meter.

Een dag voor haar race in Lausanne zei Bol dat ze weliswaar vermoeid is, maar wel graag net als vorig jaar het eindklassement van de 400 meter horden in de Diamond League wil winnen. Onder toeziend oog van onder anderen IOC-voorzitter Thomas Bach schreef Bol ook haar vierde Diamond League-race van dit seizoen op dit nummer op haar naam. Eerder won ze in Rome, Oslo en Stockholm.

Bol verkleinde in het klassement haar achterstand op Anna Rizjikova uit Oekraïne, die twee wedstrijden meer liep, tot 2 punten. Rizjikova eindigde in de Zwitserse stad als vierde. De strijd om de diamanten bokaal wordt beslist bij de Diamond League-finale op 8 september in Zürich.

De drievoudig Europees kampioene had in het Stade Olympique de la Pontaise van Lausanne concurrentie van de Amerikaanse Dalilah Muhammad, de nummer 2 van de olympische 400 meter horden van vorig jaar in Tokio. Bol pakte daar brons. Muhammad kwam niet verder dan de zevende plaats, ruim 3 seconden achter de oppermachtige Bol, die na het uitkomen van de laatste bocht hard wegliep bij de rest. De Jamaicaanse Janieve Russell gaf als nummer 2 al bijna een seconde toe.

advertentie
advertentie