Afbeelding
Epa/lukasz Gagulski Poland out

Femke Bol behaalt Nederlands record en zege in de Diamond League

Atletiek

AMERSFOORT (ANP) Femke Bol en Sifan Hassan hebben zaterdag 6 augustus een zege geboekt in de Diamond League, een week voordat de EK atletiek in München beginnen. 

Bol liep voor het eerst dit seizoen de individuele 400 meter zonder horden en behaalde met een tijd van 49,75 seconden een Nederlands record en de eerste plek in Chorzów, Polen. Zo doorbrak ze de ‘magische’ grens van 50 seconden. De Poolse Natalia Kacmarek eindigde voor eigen publiek als tweede in 49,86. Het vorige Nederlandse record stond op naam van Lieke Klaver. Zij klokte vorige week op de WK in Eugene 50,18 seconden. 

WENNEN ,,Ik miste mijn horden wel een beetje, maar het is geweldig om de grens van 50 seconden te doorbreken”, zei Bol. ,,Dit is een droom. Ik wist dat ik het in mijn benen had, want op de training ging het steeds beter, maar het is geweldig om dit eindelijk te doen. Natalia zette me in de laatste meters echt onder druk en concurrentie helpt me altijd om het nóg beter te doen. Het lijkt makkelijker zonder horden, maar ik moest wel wennen aan de snelheid. Het is dan een kwestie van gefocust blijven en dat lukte nu heel goed.”

Bij de EK van later deze maand in München komt Bol in principe in actie op zowel de 400 meter als de 400 meter horden, al maakte ze na haar recordrace in Chorzów nog wel een voorbehoud. ,,Ik weet nog niet of ik beide onderdelen ga lopen, ik moet daar met mijn coach nog een beslissing over nemen.” Met de estafetteploeg kan Bol op de 4x400 meter ook voor een medaille gaan op de EK.

advertentie
advertentie