Femke Bol na de 400 meter tijdens de Diamond League Weltklasse Zurich. EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
Femke Bol na de 400 meter tijdens de Diamond League Weltklasse Zurich. EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT Epa/jean-christophe Bott

Femke Bol door Atletiekunie verkozen tot Atleet van het jaar

19 november 2022 om 19:04 Atletiek

AMERSFOORT (ANP) Femke Bol is op het gala van de Atletiekunie gekozen tot Atleet van het Jaar. Ze kreeg de meeste stemmen van het publiek en de vakjury. De Amersfoortse werd eerder dit jaar al uitgeroepen tot beste atlete van Europa in 2022.

Bol won het in de verkiezing van Jessica Schilder en Nienke Brinkman, de twee andere atleten op de shortlist. Ze is de opvolgster van Sifan Hassan, die de voorgaande drie jaren was gekozen tot beste Nederlandse atleet van het jaar.

De 22-jarige Bol kende een bijzonder succesvol jaar. Ze won zilver op de WK indoor in Belgrado op de 400 meter, gevolgd door zilver op de 400 meter horden op de WK outdoor in Eugene. Daarna leverde ze op de EK in München een unieke prestatie met goud op zowel de 400 meter vlak als de 400 meter horden. De 400 meter won ze in een Nederlands record van 49,44 seconden. Ze greep ook goud met de estafetteploeg op de 4x400 meter. Bol sloot het jaar af met de eindzege in de Diamond League op de 400 horden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie