Ter oriëntatie is de eerste maand sporten bij atletiekvereniging Altis gratis.
Ter oriëntatie is de eerste maand sporten bij atletiekvereniging Altis gratis. Harry van ’t Veld
Sporten in Amersfoort

Kom lopen, springen of werpen bij Altis

21 september 2023 om 09:34 Zakelijk

AMERSFOORT Wat hebben we genoten van de prestaties van Femke Bol, afgelopen augustus tijdens het wereldkampioenschap. Femke is één van de ruim 1.100 leden van de Amersfoortse atletiekvereniging Altis.

Altis is een grote en gezellige vereniging waar leden alle takken van de atletiek- en loopsport kunnen beoefenen. ,,Bij Altis draait het om plezier, passie en prestaties”, vay de vereniging samen: ,,voor iedereen, op allen iveaus en voor alle leeftijden.”

De uitvalsbasis van Altis is de atletiekbaan aan de Schothorsterlaan. Daar heeft de verenigingeen eigen clubhuis en vinden er (bijna) op iedere dag van de week activiteiten plaats. Altis-trainingen vinden echter door heel Amersfoort plaats. Zoals in Den Treek, Bos Birkhoven en Hoogland-West.

LOOPSPORT

Onder loopsport valt hardlopen, sportief wandelen en nordic walking. Hardlopers trainen bij Altis om in conditie te blijven Of om zich bijvoorbeeld voor te bereiden op een wedstrijd of prestatieloop. Iedereen die wil gaan hardlopen kan bij Altis terecht. Ze lopen dan in een gezellige groep, passend bij ieders niveau, onder leiding van een deskundige trainer en leden krijgen advies over onder meer voeding, schoenen en kleding. Mooi meegenomen: een Altis-lid krijgt korting bij hardloopspeciaalzaak Run2day. Ook zijn er trailgroepen die in de bossen rondom Amersfoort trainen. 

Bij Altis zijn ook wandelgroepen actief. Wandelen in een groep stimuleert en brengt de wandelaar verder. Bij Altis wordt sportief gewandeld, op verschillende niveaus. Geïnteresseerden kunnen daarnaast kiezen voor nordic walking, waarbij stokken (poles) ondersteuning en stabiliteit bieden.

BAANATLETIEK

Bij Altis kan iedereen bovendien, op alle leeftijden en niveaus, alle vormen van baanatletiek beoefenen: loopnummers op de rondbaan en de technische nummers zoals springen, kogelstoten en speerwerpen. Bij alle onderdelen staan opgeleide trainers klaar om de atleten te begeleiden. ,,Kenmerkend voor de afdeling atletiek is het evenwicht tussen presteren en plezier hebben, de breedtesportbenadering en daar boven op de specifieke begeleiding voor een groeiende groep talenten en toppers.”

Altis heeft een sportaanbod voor de jongste D-pupillen tot en met de oudste Masters. En tevens is er een aanbod voor aangepast sporten.
Meer weten of ook meedoen kan door eens te komen kijken op atletiekbaan Schothorst, www.altis.nl of e-mail: info@altis.nl. Met uitzondering van de jeugd tot en met 12 jaar zijn er geen wachtlijsten en kan iedereen direct meedoen. Ter oriëntatie is de eerste maand gratis.

Deze advertorial wordt u aangeboden door Altis en maakt deel uit van onze commerciële sportspecial ‘Sporten in Amersfoort’. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Stad Amersfoort.nl? Neem dan contact op met Michel Rodenburg (06-55706846 m.rodenburg@bdu.nl) of onze verkoopafdeling: tel. 0342-494260, verkoop.amersfoort@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie