BAN houdt op zaterdag 23 september in sporthal Icoon een gezellige open dag voor alle leeftijden.
BAN houdt op zaterdag 23 september in sporthal Icoon een gezellige open dag voor alle leeftijden. BAN

Plaats voor sportieve jongeren in jeugdgroepen BAN Badminton

13 september 2023 om 11:15 Zakelijk

AMERSFOORT BAN (Badminton Amersfoort Noord) heeft op de zaterdagochtend in twee jeugdgroepen plaats voor sportieve jongeren vanaf ongeveer zeven jaar oud. Zij leren in kleine groepjes de basisvaardigheden van badminton. Op zaterdagmorgen van 09.00 tot 10.00 uur is er een jeugdgroep in sportzaal de Bieshaar (Breelandhof 8, Hoogland) en een in sportzaal de Bron (Oceaan 14, Vathorst). 

Badminton is een ideale sport voor jonge kinderen, weten de trainers. Vanaf ongeveer zeven jaar, als de oog-hand coördinatie enigszins gestabiliseerd is, is badminton zeer geschikt voor de verdere lichamelijke en sociale ontwikkeling. Er wordt aandacht besteed aan ruimtelijk inzicht, reactiesnelheid en samenspel. De jeugd leert opdrachten gericht uit te voeren en zich in te zetten om verder gelegen doelen te bereiken (steeds beter badminton spelen). Via de trainingen leren jongeren om te gaan met win- en verliessituaties en samen te werken met leeftijdgenoten. Maar vooral gaat het bij de BAN-trainingen om het graag willen sporten en daar samen veel plezier aan te beleven.

KENNISMAKEN

Nieuwkomers mogen bij BAN gratis en vrijblijvend drie keer komen badmintonnen voordat men besluit over eventueel lidmaatschap. BAN zorgt voor leenrackets. Iedereen, ongeacht niveau of leeftijd, beleeft veel plezier aan badminton. De basisvaardigheden zijn betrekkelijk snel aan te leren. Badminton is geen contactsport en daardoor minder blessuregevoelig. Bovendien is badminton een sociale sport en kan badminton tot op hoge leeftijd gespeeld worden.

HEEL AMERSFOORT

BAN is er voor jeugd, volwassenen, recreanten en competitiespelers en maakt op diverse dagen gebruik van uiteenlopende sportaccommodaties, verdeeld over heel Amersfoort en Hoogland. Er is dus altijd een locatie in de buurt. 

OPEN DAG

BAN houdt op zaterdag 23 september in sporthal Icoon (Lovink 10, Vathorst) een gezellige open dag voor alle leeftijden. ,,Maar iedereen die nu al wil beginnen met badminton is natuurlijk heel erg welkom.” 

Meer informatie via www.banbadminton.nl
info@banbadminton.nl
06 –83852499

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie