,,Verwachtingsvol begon ik aan de nieuwe roman. En wederom: prachtig!”, aldus Hans Loeve.
,,Verwachtingsvol begon ik aan de nieuwe roman. En wederom: prachtig!”, aldus Hans Loeve. Boekhandel Riemer
Boek van de Maand

‘Makkai schrijft universiteit-verhaal dat leest als een thriller’

30 augustus 2023 om 08:00 Zakelijk

AMERSFOORT Elke maand bespreekt Hans Loeve van Boekhandel Riemer een boek dat er om diverse redenen uitspringt. Deze maand is het boek van de maand: Rebecca Makkai – Ik heb een paar vragen voor je.

,,Het vorige boek van Makkai (Een stralende toekomst) vond ik geweldig. Gesitueerd in het Amerika van de jaren 80, opgebouwd rondom een vriendenkring die te maken heeft met de aids epidemie. Verwachtingsvol begon ik dus aan de nieuwe roman. En wederom: prachtig!”, aldus Hans Loeve. 

MOORD

,,Hoewel de conclusie hetzelfde is, hebben we met ‘Ik heb een paar vragen voor je’, met een totaal ander boek te maken. Hoofdpersoon en verteller van het verhaal is Bodie. Zij heeft op de elitaire kostschool Garby gezeten. Inderdaad werd haar klasgenote Thalia vermoord. Vanzelfsprekend had dat een enorme impact op haar en de school. Gelukkig werd Omar, een zwarte gymleraar, veroordeeld nadat hij bekend had.”

PODCAST

,,In het nu komt Bodie terug op haar school, nu als docente. Films en podcast maken zijn enkele van haar aandachtspunten. In haar klasje is iemand die een podcast wil maken over Thalia en de (onterechte) gevangenisstraf die Omar nu uitzit. Het gevolg van dit feit is dat Bodie alles voor haar geestesoog weer laat voorbijkomen, wat veel flashbacks in het boek tot gevolg heeft.” 

THRILLER

,,Door de flashbacks gaan we als lezers helemaal mee in het verleden en maken we kennis met mogelijke daders. Denny Bloch bijvoorbeeld, aan wie Bodie dit hele verhaal richt. Of Robbie, het vriendje van Thalia, destijds. Of waren het toch de mede-leerlingen die met Thalia feest gingen vieren na de laatste toneelvoorstelling waar zij aan meedeed? Het wordt een heerlijke stroperig langzame thriller waarin alle scenario’s binnenstebuiten worden gekeerd.”

Opgelucht haal je adem als Bodie de moord ontrafeld heeft. Samen met haar heb je maar 1 conclusie over wie de dader zou moeten zijn. Eind goed al goed? Dat weet je als je het boek leest.

VRIENDSCHAP

,,De Amerikaanse Makkai verstaat de kunst om relaties tot op het bot te ontleden. Hun gevoelens die vriendschap of haat tot gevolg hebben beschrijft ze alsof je het zelf voelt. Daardoor zit je helemaal diepgeworteld in dit boek totdat je het meteen zucht dichtslaat na de laatste bladzijde. En nog eens diep moet zuchten om alles te verwerken.” 

BOEKENCLUB

,,We organiseren rondom dit boek ook weer een boekenclub. Kom samen met anderen over dit boek praten. Het is enorm inspirerend om te horen wat anderen ervan vinden.
Aanmelden kan via onze website www.boekhandelriemer.nl, alwaar je ook het boek kunt bestellen. Op de website is een overzicht van alle activiteiten in de boekwinkel te vinden.”  

Boekhandel Riemer
Emiclaerhof 18
3823 EM Amersfoort
Tel: 033 456 0804
www.boekhandelriemer.nl/amersfoort
amersfoort@boekhandelriemer.nl

Hans Loeve
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie