Marten Hoogendoorn wordt niet snel verrast door een probleem.
Marten Hoogendoorn wordt niet snel verrast door een probleem. Arnoud J Spaaij
Vakmannen in beeld

Marten Hoogendoorn zorgt bij B&S Auto-aanpassingen voor veelzijdige oplossingen

19 mei 2023 om 16:37 Zakelijk

AMERSFOORT Veel dingen in het leven vinden we heel gewoon. Zelfs dat auto’s kunnen worden aangepast, zodat mensen met een beperking erin kunnen rijden lijkt soms logisch. Toch komt er heel wat bij kijken om een auto daarvoor geschikt te maken.

Voor het aanpassen van een auto, zodat deze bruikbaar is voor mensen met een beperking, zijn echte techneuten met innovatief inzicht de basis. In de vestiging van B&S in Amersfoort werkt Marten Hoogendoorn. Hoogendoorn, van huis uit werktuigbouwkundige, maakt hier auto’s geschikt zodat mensen met een beperking erin kunnen rijden of meerijden. B&S levert ook handige hulpmiddelen om bijvoorbeeld een zware rolstoel in en uit een auto te kunnen takelen.

Ook levert B&S ergonomische autostoelen voor mensen die veel en langdurig in de auto zitten. Daar zit ook het specialisme van Hoogendoorn: „Ik begon ooit, in 1995, als rolstoelmonteur. Daarna kwam ik pas terecht in de auto-aanpassingen. Sinds twaalf en half jaar werk ik in Amersfoort. Ja, ik ben alles wel zo langzamerhand tegengekomen denk ik.” Eigenlijk een beetje vreemd dat Hoogendoorn dat meent, want geen onderdeel, geen toepassing en geen situatie is gelijk in zijn werk. Alles wat hij maakt is nieuw en speciaal aangepast. „Soms komen mensen hier met een enorm probleem. En toch kan een oplossing dan voor mij heel simpel zijn. Dan rijden ze ook zo de werkplaats weer uit.”

Soms komen mensen hier met een enorm probleem. En toch kan een oplossing dan voor mij heel simpel zijn

MAATWERK

Anders is het als bestuurders bijvoorbeeld niet zelf uit hun rolstoel kunnen komen. „Daarvoor kunnen we ook maatwerk leveren. We verrichten geen wonderen. Het begint met dat een bestuurder via het CBR moet aantonen te kunnen autorijden. Toch maken we ook voor mensen die zich maar minimaal kunnen bewegen auto’s geschikt. Dat werkt met een joystick-systeem waarvan de basis in het filiaal in Hoorn wordt ingebouwd. Ik pas de auto hier aan, zodat alles precies past op de afmetingen van de rolstoel, de fysieke mogelijkheden van de bestuurder en dat het aan de eisen voldoet.”

ALLES ZELF

Voor het aanpassen van een auto heeft Hoogendoorn een arsenaal aan vaardigheden in huis. Bijna altijd moeten er beugels, stangen, overbrenging en andere technische onderdelen worden vervaardigd. „We doen alles zelf,” legt Hoogendoorn uit. „Dat moet wel, want iedere situatie is uniek.” Hoogendoorn heeft de vaardigheid voor en kennis over conventionele techniek, maar ook van de meest moderne technieken. „Elektronica inbouwen en toepassen moet wel. Ook volledig elektrische auto’s kan en mag ik aanpassen.” Wat dat betreft is Hoogendoorn een vakman aan wie je je aangepaste auto kunt toevertrouwen.

B&S Auto-aanpassingen, Xenonweg 7A, 3812SZ Amersfoort, tel. 085-0717600, info@onbeperktinbeweging.nl

Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Stad Amersfoort.nl? Neem dan contact op met Michel Rodenburg (06-55706846 m.rodenburg@bdu.nl) of onze verkoopafdeling: tel. 0342-494260, verkoop.amersfoort@bdu.nl.

Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie