Hasan Dagdeviren heeft zijn hart bij service in beveiliging liggen.
Hasan Dagdeviren heeft zijn hart bij service in beveiliging liggen. Arnoud J Spaaij
Vakmannen in beeld

Hasan Dagdeviren biedt met de HD Group zorgbeveiliging met aandacht en precisie

18 mei 2023 om 17:27 Zakelijk

AMERSFOORT Zorgbeveiligers zorgen ervoor dat er een veilige en werkbare bedrijfsvoering binnen een organisatie mogelijk is. Ze zijn dikwijls niet de meest zichtbare mensen en daar ligt wellicht precies hun kracht. Als alles onzichtbaar blijft, is de service die ze leveren optimaal. Hasan Dagdeviren is al sinds zijn achttiende behept met het vak en vertelt hoe hij zijn werk zo doet dat het niet opvalt.

Hasan Dagdeviren groeide vanzelf in het vak. Daar omheen heeft hij inmiddels zijn bedrijf HD Group opgebouwd. „Ik heb altijd al mijn hart bij dit werk gehad. Min of meer toevallig kwam ik ermee in aanraking via uitzendwerk dat ik deed. Ik wilde ook graag in de beveiliging een rol van betekenis spelen. Via cursussen en training verkreeg ik steeds meer kennis,” vertelt Dagdeviren over de start van zijn bedrijf.

Maar initiatiefnemer als hij is, was het moment om voor zichzelf te beginnen toen hij ooit bij zijn baas om opslag vroeg. „Ik had inmiddels een gezin en wilde graag wat meer verdienen. Maar als ik meer ging verdienen, moest dat voor anderen ook, kreeg ik te horen en daarom nam ik het heft in eigen handen”, lacht hij. Een succesvolle stap, zo blijkt, want inmiddels heeft zijn bedrijf vier vestigingen. Dagdeviren richt zich op de beveiliging van zorginstanties. „We detacheren vakbekwaam personeel bij onze partners. Dat is eigenlijk altijd maatwerk, variërend van pure dienstverlening tot bewaking.”

Als wij ons werk goed doen, merkt de klant juist helemaal niks van ons

VEELZIJDIG

Zorgbeveiligers zijn veelzijdig. „Het kan zijn dat je een echte centralist bent of een surveillant. Daarbinnen wordt verwacht dat je op alles anticipeert”, legt Dagdeviren in detail uit. ,,Denk aan de veiligheidssituatie bij een verzorgingshuis. Wij strooien zout bij gladheid, controleren ramen en deuren die gesloten moeten zijn en verspreiden ook de krant in huis.”

BEGELEIDING

Voor een zorgbeveiliger zijn er vaak diverse taken die allemaal met evenveel aandacht en precisie moeten worden uitgevoerd. „Een opdrachtgever rekent op ons. En dat kan ook. Het gaat om rust en orde in de organisatie. Een zorgbeveiliger let op huisregels, controleert, begeleidt en reageert op dingen die van buitenaf komen, maar ook op zaken die binnenshuis plaatsvinden.” 

Het gaat daarbij om algemene zaken, maar ook kan zorg aan een individu heel persoonlijk gericht worden. „We begeleiden cliënten naar de dagbesteding of zorgen ervoor dat ze persoonlijk op een afspraak verschijnen. Daar vult een zorgbeveiliger aan waar het voor verplegend personeel begrensd is. Denk aan iemand met PTSS die moeite heeft om alleen te reizen, daar bieden we begeleiding.”

Goede communicatie noemt Dagdeviren als een belangrijke factor in het werk. „Communicatief vaardig zijn is inderdaad een groot voordeel. Wij leiden mensen zelf op. Vanzelfsprekend is voor dit werk de opleiding tot beveiliger nodig. Wij vullen daarop aan, naast de wettelijke screening en legitimatie die de beroepsgroep kent.”

KEURMERK

Het vakmanschap van de mensen bij HD Group wordt gegarandeerd door Keurmerk Beveiliging, een ND vergunning, het keurmerk van Flexbedrijven Beveiliging en ook de certificering iso 9001 en 27001. Dat resulteert ook in een verslaglegging en rapportage binnen de eigen organisatie en voor de klant.
„Dat gebruiken we voor kwaliteitsgarantie, maar ook bijvoorbeeld als signalering. Patronen en incidenten leggen we vast en voor de klant voorkomen we daarmee vroegtijdig dat bepaalde situaties leiden tot calamiteiten. Als wij ons werk goed doen, merkt de klant juist helemaal niks van ons. De certificering en een dergelijk keurmerk helpen daarbij en houden je organisatie draaiende met een stabiele continuïteit”, meent Dagdeviren. „Ook de screening door Justis is heel positief voor de kwaliteit en heeft veel goed gedaan.”

Toch meent Dagdeviren dat de echte kwaliteit voortkomt uit de manier waarop hij met zijn mensen samenwerkt. „Wij zijn een heel platte organisatie. Ik denk dat we binnen HD Group en met de medewerkers altijd werken aan het wij-gevoel. Dan krijg je tevreden medewerkers en dat levert tevreden partners op met wie we dagelijks intensief samenwerken.”

HD Group, Xenonweg 11H 3812SZ Amersfoort, tel. 088-4347687, info@hdgroup.nl

Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Stad Amersfoort.nl? Neem dan contact op met Michel Rodenburg (06-55706846 m.rodenburg@bdu.nl) of onze verkoopafdeling: tel. 0342-494260, verkoop.amersfoort@bdu.nl.

Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie