Installatie gaat met grote precisie.
Installatie gaat met grote precisie. Pieter Bax Fotografie
Vakmannen in beeld

Specialisme leidt tot kwaliteit bij R.J. Cooling

17 mei 2023 om 17:08 Zakelijk

AMERSFOORT Rob en Jesse de Vries werken dagelijks in de installatietechniek. Met een specialisme waar veel vakkennis en ook handigheid bij komt kijken. Met hun bedrijf R.J. Cooling leveren en installeren ze koelkasten, -vitrines en bijvoorbeeld ook warmtepompen. Een warmtepomp wordt niet door iedereen geassocieerd met een koeling, maar technisch zijn veel koelsystemen en verwarmingen nauw verbonden. 

Rob de Vries legt de link vrijwel gelijk als hij uitlegt wat het werk van hem en zijn zoon omvat. „Warmtepompen zijn nu actueel. We weten of en hoe je deze nieuwe techniek kunt toepassen. Ik werk al sinds 1995 in de koeltechniek. En bij toepassing is ervaring een enorm voordeel. Het gaat niet alleen om de technisch mechanische kant en de machines zelf, isolatiewaardes spelen een grote rol bij goed toepassen van warmte- en koeltechniek.” De Vries heeft zich toegelegd op professionele toepassing van koel- en warmtetechniek. „Denk aan koeling in de horeca, airco’s in bedrijfsruimtes,“ verduidelijkt hij, „terwijl de vraag om installatie van warmtepompen natuurlijk is toegenomen. Ook bij particulieren.“

Het ontwikkelde specialisme heeft ook geleid tot een kwalitatieve manier van werken. „Ons installatiewerk onderscheidt zich. Als het niet netjes afgewerkt kan worden, dan doen we het liever niet. Ook voorzien we in goed onderhoud en het oplossen van storingen. Onze kennis omvat installatietechniek en de werking van in bedrijf zijnde machines. Dat is essentieel, want bedrijfszekerheid bereik je met goed onderhoud en het kunnen oplossen van mankementen.” Het is logisch dat De Vries en zijn zoon zijn gecertificeerd om te mogen werken met F-gassen. „Met mijn zoon Jesse werk ik nu zo’n vijf jaar samen. Ook hij heeft verschillende opleidingen gedaan. En samen hebben we een brok aan ervaring.”

R.J. Cooling, De Bik 10 3828 AN Hoogland, tel. 033-2589499, info@rjcooling.nl.

Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Stad Amersfoort.nl? Neem dan contact op met Michel Rodenburg (06-55706846 m.rodenburg@bdu.nl) of onze verkoopafdeling: tel. 0342-494260, verkoop.amersfoort@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie