Rick Koene ziet graag dat de gasten genieten in Ninh Binh.
Rick Koene ziet graag dat de gasten genieten in Ninh Binh. Melt Pels
Ondernemer in beeld

Heerlijke Vietnamese smaken bij Ninh Binh

25 januari 2023 om 12:30 Zakelijk

AMERSFOORT Fijne gerechtjes met heerlijke smaken uit een van meest bijzondere keukens van de wereld. Bij Ninh Binh geniet je van je het heerlijke eten dat Phuong Tran, eigenaresse en chefkok, bedenkt en maakt. De Vietnamese haalde haar inspiratie uit alle windstreken van Vietnam.

Nog maar sinds enkele weken heeft Ninh Binh haar deuren geopend op Hof 23. De prachtige Amersfoortse binnenstad heeft altijd al plek geboden aan een diversiteit van restaurants. Ninh Binh past daar perfect bij. Rick Koene, gastheer bij Ninh Binh, kijkt zeer tevreden terug op de afgelopen tijd: „Wij zijn open van woensdag tot en met zondag en nu al hebben veel gasten ons gevonden.”

REIS DOOR VIETNAM De gasten die Koene heeft mogen verwelkomen zijn positief. ,,De reacties zijn vaak verrassend. Veel mensen verwachten pittig en heet. De ideeën voor onze gerechten zijn juist heel verfijnd. Phuong komt uit het noorden van Vietnam. Met haar ouders is ze gevlucht voor het communisme naar het zuiden. Tijdens de reis door Vietnam kwam Phuong verschillende smaken tegen. Op basis daarvan heeft ze haar kooktechnieken ontwikkeld. Vooral in het zuiden van Vietnam is ook de Franse keuken van invloed geweest en zo heeft ze alles kunnen combineren tot de kaart die Ninh Binh biedt. Alles is dagelijks vers bereid, dat is heel belangrijk voor ons.” 

PERSOONLIJKE SIGNATUUR Phuong ziet er persoonlijk op toe dat alles haar signatuur heeft. In Hilversum is ook een restaurant Ninh Binh en dagelijks werkt Phuong met haar team aan het lekkerste eten. Koene: „Ons hele team werkt daar aan mee. Dat begint natuurlijk in de keuken waar veel Vietnamese collega’s werken. Onze manier van koken vraagt veel aandacht van de koks en dat merk je aan tafel.” 

COMBINEREN ,,De kaart biedt tal van kleine gerechten. Die kun je zelf combineren tot een gezellige avond uitgaan of met een of twee gerechten tot een een kort etentje. De verfijnde smaak en kwaliteit horen voor ons team bij alles wat er omheen ook belangrijk is. Wij houden ervan van alles het beste aan onze gasten te bieden. We werken bijvoorbeeld samen met Il DiVino omdat we graag biologische wijn schenken van een uitstekende kwaliteit.”

GLUTENVRIJ EN VEGAN Aziatische en Franse invloeden geven een ruime keuze op de kaart. In een prijssegment dat heel gemiddeld is. „We willen het beste voor onze gasten en doen dat eenvoudig. Zonder poespas, op de Vietnamese manier zegt maar”, zegt Koene met een lach. „Wel is de variatie groot. Mensen die glutenvrij of vegan eten hebben bij ons ook veel keuze. Mensen die een allergie hebben kunnen bij ons ook echt wat kiezen en kunnen gewoon met de anderen mee-eten. We horen van gasten dat we daarin meer bieden dan ze gewend zijn. Dat vinden we fijn want daarnaast bieden we ook kleine gerechten met zalm en vlees. Het is een balans waarbij ook een heel gezelschap met verschillende wensen goed bij ons terecht kan.”

Ninh Binh
Hof 23
3811 CK Amersfoort
www.ninhbinh-amersfoort.com

Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie