JEFF'S: Gastronomische ontdekking

7 november 2018 om 17:31 Nieuws

AMERSFOORT Wie aan Steve Jobs Sandwich denkt, denkt aan JEFF'S Food & Drinks dat afgelopen voorjaar met een foodtruck op Lepeltje, Lepeltje stond. De smaakmaker heeft uiteraard meer te bieden in haar rustige ambiance aan de Arnhemseweg op een steenworp afstand van het oude centrum. „Of de dis nu gereserveerd is voor familie, vrienden of zakelijke relaties, we staan voor gezellig borrelen plus eerlijk en heerlijk eten", aldus Anna Tan.

Arjan Klaver

Tan is de eigenaresse en gastvrouw van JEFF'S Food & Drinks. Een restaurant dat sinds 2017 de menukaart van Amersfoort verrijkt. Wie eenmaal dit etablissement is binnengetreden, ontdekt snel de gemoedelijke sfeer. Een ambiance met een huiskamergevoel met jazzmuziek op de achtergrond en de bubbels van Prosecco Freviso Moletto als welkomstdrankje.

Uiteraard worden de smaakpapillen onrustig bij het zien van de aantrekkelijk geprijsde midweekse hap: een smaakvol gerecht dat met zorg door chefkok Kenney Ludwig is bereid in de open keuken. „Iedereen kan zien dat Kenney liefde voor het kookvak heeft. Hij gebruikt uitsluitend de beste ingrediënten van leveranciers uit onze regio. We willen onze gast niet alleen lekker, maar ook zo gezond mogelijk eten voorschotelen." Voor de entree valt de keuze vanavond op een bekend Japans gerecht: tonijn tataki, waarbij het visvlees heel kort wordt gebakken. Vervolgens wordt de tonijn op smaak gebracht met azijn, fijngehakte gember of sesam, en geserveerd met sojasaus of heerlijke ponzu. De bijpassende wijn is Janine Vedel Sauvignon blanc. La grande fête en bouche, dus.

Nadat de gastvrouw een glaasje Pinot Noir van Saletten laat proeven, geeft ze een uiteenzetting over het hoofdgerecht: ,,Op onze kaart vind je gerechten die inmiddels klassiekers genoemd kunnen worden en waarvoor gasten terugkomen: saté, salades en steaks bijvoorbeeld. Daarnaast bieden we verrassende en originele gerechten, zoals de Vietnamese kipsalade en de Steak Sumatra. Ditmaal valt het oog op een op de huid gebakken kabeljauw met risotto, parmezaanse kaas, groene asperges en zoete tomaatjes. De wijnfles met Janine Vedel Sauvignon blanc kan op tafel blijven. „De Escudo Rojo Chileense Chardonnay van Rothschild of de Pierola Crianza Rioja zijn misschien wat te zwaar", adviseert Tan die uiteraard, zoals een goed gastvrouw betaamt, alle wijnen kent die ze serveert. De avond wordt besloten met een digestief plus een kaasplankje met buitenlandse kazen.

Er schuilt dus een gastronomisch pareltje achter de gevel van de Arnhemseweg 30. „We kunnen naast het ontvangen van gasten of groepen in ons restaurant ook feesten of evenementen verzorgen met bijvoorbeeld luxe borrelhapjes, eventueel uitgebreid met een mooi buffet of walking dinner en afsluiten met een heerlijk dessert. Nog een kopje koffie?"

a        [JEFF'S Food & Drinks, Arnhemseweg 30, 3817 CH Amersfoort, 033 - 479 5963, info@jeffs.nl, www.jeffs.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie