,,Tegenwoordig zijn er veel verschillende contactlenzen op de markt die een uitkomst kunnen bieden."
,,Tegenwoordig zijn er veel verschillende contactlenzen op de markt die een uitkomst kunnen bieden." Optiek Verkerk
De Specialist

Alle soorten en maten contactlenzen

5 oktober 2022 om 07:00 Zakelijk

AMERSFOORT Tegenwoordig zijn er veel verschillende contactlenzen op de markt die een uitkomst kunnen bieden voor kijkproblemen of als vervanging van de bril. Zo zijn er onder meer harde lenzen, zachte lenzen, daglenzen en nachtlenzen.

,,Bij Optiek Verkerk zijn we sterk in maatwerk contactlenzen. Niet iedereen is zomaar geschikt voor een willekeurige type contactlens. Voorafgaand vindt er door onze contactlensspecialisten en optometristen een uitvoerig oogonderzoek plaats waarbij op basis van onder meer geavanceerde foto’s van het hoornvlies de contactlens op maat wordt ontworpen. Dit zorgt voor een optisch zuiverder beeld en biedt bijna onbeperkte aanmeetmogelijkheden. In tegenstelling tot standaard lenzen die in beperkte specificaties verkrijgbaar zijn, worden op maat gemaakte lenzen op een speciale manier geslepen.”

SOORTEN LENZEN ,,Zachte contactlenzen zijn gemaakt van een specifiek kunststof met als eigenschap veel water op te kunnen nemen. Dit is erg belangrijk omdat zachte lenzen op het oogvocht drijven en op deze manier ultiem draagcomfort bieden. De draagsystemen variëren van een dag, twee-wekelijks, maand tot halfjaarslenzen. Zachte contactlenzen hebben afhankelijk van welk type systeem, een periodieke vervanging om oogirritaties en oogontstekingen te voorkomen en de ogen gezond te houden. Daarnaast draagt contactlenzenvloeistof bij aan optimale hygiëne zodat lenzen veilig dag in dag uit gedragen kunnen worden. Zachte contactlenzen zijn tegenwoordig eerste keus voor veel mensen. In sommige gevallen zijn harde lenzen juist een betere oplossing. Harde lenzen, ook wel vormstabiele contactlenzen, zijn op maat gemaakt en gaan langer mee dan zachte contactlenzen. Doordat de lens vormvast is, is er minder tolerantie qua vorm en vraagt het aanmeten hiervan om heel veel precisie. Bij mensen met een onregelmatige kromming, of minder glad oogoppervlak is een harde contactlens dé oplossing. Door de stabiele vorm van de contactlens wordt juist het oogoppervlak weer gladgestreken, waardoor je alles weer zo scherp mogelijk ziet.” 

NACHTLENZEN ,,Ook voor mensen die overdag geen contactlenzen kunnen verdragen, last hebben van droge ogen, of geen bril willen dragen, hebben we een oplossing: nachtlenzen. Dit zijn op maat gemaakte vormstabiele contactlenzen die ‘s nachts gedragen worden. Gedurende de nacht corrigeert de lens de sterkte van het oog waardoor je overdag geen bril of contactlenzen meer nodig hebt om scherp te zien. Dit vraagt om deskundig onderzoek en de juiste nazorg door middel van de bijbehorende reinigende lenzenvloeistof en regelmatige contactlenscontroles om de kwaliteit en de veiligheid te waarborgen.” 

VRIJBLIJVEND ADVIES ,,Benieuwd of contactlenzen mogelijk zijn bij jou of ben je benieuwd hoe het is gesteld met de gezondheid van jouw ogen? Maak dan vrijblijvend een afspraak bij Optiek Verkerk en laat je adviseren.”

Optiek Verkerk
Kamp 78
3811 AT Amersfoort
033 472 1719
www.optiekverkerk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie