,,Het kan jou ook gebeuren: op een bepaald moment kun je niet meer je eigen beslissingen nemen", zegt notaris Guido van der Brug.
,,Het kan jou ook gebeuren: op een bepaald moment kun je niet meer je eigen beslissingen nemen", zegt notaris Guido van der Brug. BBNotarissen
De Specialist

Levenspas voor noodsituaties

21 september 2022 om 09:30 Zakelijk

AMERSFOORT ,,Het kan jou ook gebeuren: op een bepaald moment kun je niet meer je eigen beslissingen nemen. Veel mensen maken daarom een levenstestament. In het levenstestament wijs je een vertrouwenspersoon aan die namens jou beslissingen neemt als je dat zelf tijdelijk of definitief niet meer kunt of niet wilt”, legt notaris Guido van der Brug uit. 

,,Bijvoorbeeld omdat je de rompslomp niet meer wilt als je op hoge leeftijd bent. Of als je door ziekte zelf je zaken niet meer kunt regelen, bijvoorbeeld het betalen van rekeningen, het bijhouden van je administratie en het doen van belastingaangiften, maar ook het zorgen voor je huisdieren etc. Ook kun je in een levenstestament opnemen wat er moet gebeuren als je niet meer thuis kunt wonen. Wil je dan thuis verpleegd worden of toch naar een verpleeghuis? En wat moet er met je huis en inboedel gebeuren als je niet meer thuis kunt wonen? Veel mensen die een levenstestament maken, denken ook na over medische zaken, zoals bijvoorbeeld welke behandelingen ze nog willen ondergaan in de laatste fase van hun leven.

Ook voor partners is een levenstestament van groot belang. Indien een partner niet meer thuis kan wonen en de ander wil het huis verkopen moeten allebei de partners namelijk de handtekening zetten. En indien één partner daar niet meer toe in staat is, kan het huis niet worden verkocht. Een levenstestament is dan de oplossing. Maar hoe weten anderen dat je een levenstestament hebt en wat er moet gebeuren in een noodsituatie? Daar is een oplossing voor gevonden.”

DE LEVENSPAS ,,Als jij zelf jouw wensen niet meer onder woorden kunt brengen, dan doet jouw levenspas dat voor je. Op je pas staat wie er gewaarschuwd kan worden, of je gereanimeerd wilt worden en waar je levenstestament ligt. De levenspas is exclusief verkrijgbaar bij de bij Netwerk Notarissen aangesloten notariskantoren en dus ook bij mijn kantoor. De levenspas kun je bewaren in je portemonnee of opnemen in je wallet van je smartphone. Als iemand iets overkomt, is dat de plek waar men het eerst zoekt naar informatie over de persoon. Op de levenspas staat wie er gewaarschuwd moet worden in geval van nood, bij welke notaris je levenstestament ligt en of daarin medische zaken zijn geregeld.

Meer weten over de levenspas? Kijk op www.levenspas.com. Heb je nog geen levenstestament? Alvast meer weten over welke redenen er zijn om een levenstestament te maken? Dat kun je hier ontdekken: https://www.netwerknotarissen.nl/direct_check.”

GRATIS LEZING ,,In een gratis lezing op dinsdagavond 4 oktober vertel ik hier veel meer over. Ook komt dan het erfrecht, testamenten en het besparen van erfbelasting aan bod. Met name ook belangrijk voor mensen die een eigen huis met overwaarde hebben. Aanmelden kan via onze website: www.bbdnotarissen.nl of via onderstaand telefoonnummer.” 

Notaris Mr. Guido van der Brug
Bolscher Brug Deijl Notarissen
Utrechtseweg 125 Amersfoort
Tel.: 033-467 07 00
www.bbdnotarissen.nl
info@bbdnotarissen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie