Marieke Koudijs en Daniël Jellema gaan bij de verenigingen langs.
Marieke Koudijs en Daniël Jellema gaan bij de verenigingen langs. Arnoud J Spaaij
Advertorial

SRO helpt met advies dankzij verenigingsadviseurs

14 september 2022 om 15:14 Zakelijk

AMERSFOORT Buurtsportcoaches van Amersfoort willen graag zoveel mogelijk Amersfoorters laten bewegen. Dat doel wordt sinds kort ondersteund door twee verenigingsadviseurs die bij SRO aan de slag zijn gegaan en die besturen en vrijwilligers met raad en daad bijstaan. Marieke Koudijs en Daniël Jellema vertellen hoe het werkt. 

Arnoud J Spaaij

De buurtsportcoaches in Amersfoort geven ondersteuning, advies en initiëren sportactiviteiten voor diverse doelgroepen. Dit gebeurt veelal in de openbare ruimte en in samenwerking met verenigingen. En precies daarvoor staan de verenigingsadviseurs klaar. Marieke Koudijs en Daniël Jellema ondersteunen, adviseren en helpen verenigingen zich verder te ontwikkelen tot sterke toekomstbestendige verenigingen.

FLINK WAT BEHOEFTE Koudijs, inmiddels honderd dagen bezig met haar taak als verenigingsadviseur, heeft bemerkt dat er flink wat behoefte is aan support aan verenigingen. „Je moet denken aan advies over vraagstukken die op het bordje van een bestuur komen. Begeleiden en werving van vrijwilligers, problematiek rond de accommodatie of de ontwikkeling van een visie van de maatschappelijke betrokkenheid van een vereniging of concrete tips bij het creëren van een veilig sportklimaat.“ Maar heel praktisch noemt ze ook: „Denk ook aan de nasleep van corona, een teruglopend ledenbestand kan voor een vereniging een exploitatiegevolg hebben.“

De verschillende onderwerpen waar de verenigingsadviseurs voor klaar staan zijn heel divers. Jellema: „Elke vereniging is anders met specifieke vragen. Daarom bezoeken verenigingen persoonlijk en kijken we naar oplossingen op maat voor iedere vereniging. Maatwerk dus.“

CONTACT GROTE ROL Met meer dan honderd sportverenigingen in Amersfoort ligt er voor de twee verenigingsadviseurs een schone taak te wachten. Vooral omdat bezoeken van de verenigingen letterlijk wordt gedaan door de twee. Koudijs meent dat persoonlijk contact een grote rol speelt bij goed advies. „Het begint ermee dat je elkaar eerst moet kennen voor je elkaar weet te vinden. Daarom komen we bij alle verenigingen op bezoek.

Beiden brengen vanuit de sport en verenigingswereld flink wat bagage mee. Marieke: „Ik ben actief basketbalster bij Crackerjacks en zet me onder andere als sociaal pedagogisch sportcoach in voor het damesbasketbal.” Jellema behaalde zijn master sportmanagement en -beleid aan de Universiteit Utrecht. Bij AVV Zeeburgia werkte hij mee aan de blauwdruk voor verenigingsorganisatie en via de KNVB en Oldstars van de Ouderenbond kwam hij bij de SRO terecht.

De komende tijd zijn ze ongetwijfeld veel te vinden op de sportterreinen van Amersfoort.

Meer over SRO buurtsportcoach Amersfoort via: buurtsportcoach.nl/verenigingen.

Dit artikel maakt deel uit van een commerciële sportbijlage die half september in De Stad Amersfoort verscheen. Bij interesse in een advertorial of andere vorm van publiciteit voor uw vereniging of onderneming, staat media-adviseur Michel Rodenburg u graag te woord over de mogelijkheden in onze papieren kranten of digitale kanalen: tel. 06-12121395 of m.rodenburg@bdu.nl.

Marieke Koudijs en Daniël Jellema gaan langs bij de verenigingen.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie