Henk Smit en Arie Buis van Jeu de Boulesvereniging Randenbroek.
Henk Smit en Arie Buis van Jeu de Boulesvereniging Randenbroek. Arnoud J Spaaij
Advertorial

Jeu de boules op tip-top banen in Randenbroek

Zakelijk

AMERSFOORT Alleen een af en toe passerende trein herinnert deelnemers eraan dat de banen van Jeu de Boulesvereniging Randenbroek middenin de stad liggen. Het complex is namelijk een prachtige parkje waar in alle rust te genieten valt van een spelletje pétange.

De ongeveer 120 leden van Jeu de Boulesvereniging Randenbroek zijn trots op hun accommodatie. Eigenlijk is alles door de leden zelf bekostigd en met eigen mensen gerealiseerd. „Onze binnenbanen zijn de voormalige kleedruimtes van zwembad Liendert”, legt voorzitter Henk Smit uit. „Toen we uit het Randenbroekerbos weg moesten, zo’n dertig jaar geleden, bood de gemeente deze locatie aan, maar er waren geen voorzieningen voor ons. We hebben alles met eigen mensen gerealiseerd.”

Kennismaken met Jeu de Boules kan bij Randenbroek in vier lessen met uitleg

De banen liggen er tip-top bij. Er omheen een tuin die minstens even mooi is. „De planten kregen we cadeau, maar moesten we zelf uitsteken en en weer poten. Dat is wel hoe het gaat binnen onze verenigingen. We spelen vooral met recreanten en de sfeer in de club is daar ook naar”, zegt Arie Buis. Hij is in het bestuur belast met bouw en beheer. „Wekelijks is er een onderhoudsploeg aan de gang. Zo houden we het terrein bij en zorgen we voor de banen en kantine. Het onderhoudsteam doet fantastisch werk.”

Er kunnen 64 teams buiten spelen en 24 teams binnen. Daarmee heeft de vereniging een middelgrote capaciteit. „We kunnen zeker nog leden erbij hebben”, zegt Smit. „We kennen wekelijks op dinsdagmiddag en donderdagmiddag een hussel, op dinsdagavond en vrijdagavond is er vrij boulen en we organiseren competities waaronder een wintercompetitie.”
Kennismaken met Jeu de Boules kan bij Randenbroek in vier lessen. Deze omvatten uitleg en als het goed bevalt kan iemand daarna beslissen om lid te worden.

Meer over Jeu de Boulesvereniging Randenbroek op: www.randenbroek.com

Dit artikel maakt deel uit van een commerciële sportbijlage die half september in De Stad Amersfoort verscheen. Bij interesse in een advertorial of andere vorm van publiciteit voor uw vereniging of onderneming, staat media-adviseur Michel Rodenburg u graag te woord over de mogelijkheden in onze papieren kranten of digitale kanalen: tel. 06-12121395 of m.rodenburg@bdu.nl.

advertentie
advertentie