Martin de Vaal toont de huidige toegang tot de winkel.
Martin de Vaal toont de huidige toegang tot de winkel. Arnoud J Spaaij
Ondernemer in Beeld

Schildersbedrijf De Vaal blijft bereikbaar

Zakelijk

AMERSFOORT Als je de winkel van De Vaal Schilders aan de Nijverheidsweg-Noord binnenstapt weet je onmiddellijk dat je alles zult aantreffen voor de schilderklus die je in gedachten hebt. Alleen is het binnenstappen op dit moment wel een dingetje.

De winkel van het bijna 120 jaar oude schildersbedrijf is normaal gesproken heel eenvoudig bereikbaar. De handige en vooral heel praktische plek waar De Vaal Schilders gevestigd is heeft prima parkeerplaatsen voor de deur en vandaar kan je met een paar stappen de winkel betreden. 

„Ooit zaten we op De Kamp in de binnenstad maar inmiddels hebben we alles op het gebied van schilderwerk op deze plek samengebracht”, vertelt Martin de Vaal. „Een prima plek en dat vinden we nog steeds ook al vraagt de bereikbaarheid op dit moment wel de nodige aandacht.”

GASLOOS Op de Nijverheidsweg-Noord wordt nu gewerkt aan het nieuwe leidingnetwerk voor de stadsverwarming. Amersfoort moet van het gas af en daarvoor is een nieuwe aansluiting nodig die duurzaam opgewekte en restwarmte vanuit de westkant van de Isselt naar het centrum van Amersfoort transporteert. „We merken het absoluut in de aanloop, die is veel minder dan anders”, vertelt De Vaal. „Juist nu in deze tijd nu de weersomstandigheden voor veel mensen optimaal zijn. Ook al kun je echt het hele jaar door prima schilderen, ook buiten, is dit voor veel mensen het beste moment. Daarom is goede bereikbaarheid echt nodig. Maar goed, iedereen moet zijn werk kunnen doen”, zegt De Vaal begripvol over de werkzaamheden voor zijn deur.

De winkel is ondanks de werkzaamheden nog steeds heel goed bereikbaar 

NIET INGEWIKKELD De winkel van De Vaal Schilders is daarom gewoon open als altijd. En zo heel ingewikkeld is het uiteindelijk ook weer niet om er te komen. „Vanuit het centrum van Amersfoort is het eigenlijk niet heel anders. Alleen de laatste honderd meter is de toegang voor auto’s een klein stukje over het fietspad en de parkeerstrook. We hebben borden staan en we merken dat die de mensen goed helpen om ons te vinden.”

Terwijl de afzettingsborden vanaf de Industrieweg wellicht de indruk wekken dat je vanaf de kruising de Nijverheidsweg helemaal niet in kan, is dat juist wel het geval en ook het handigst. Je navigatie gebruiken is overigens geen goede oplossing. Hoewel de meeste navigatiesystemen de omleiding kennen, brengt het je juist aan de andere kant van de Nijverheidsweg-Noord van waar je moet zijn. De weg naar De Vaal blijkt dus eigenlijk het handigste te vinden op de oude manier vanuit de kruising Industrieweg - Nijverheidsweg-Noord.

BEZOEK Het schildersbedrijf biedt alles op het gebied van verf en toebehoren. Vanouds doet De Vaal dit zowel voor bedrijven als particulieren. „Veel particulieren bezoeken ons. Voor advies en uiteraard voor de juiste materialen. Bij schilderwerk dat we uitvoeren en bij bedrijven bezoeken we vanzelfsprekend de klant op locatie.”

door Arnoud J Spaaij

Schildersbedrijf De Vaal
Nijverheidsweg-Noord 64
3812 PM Amersfoort
033 472 05 95
schildersbedrijf@devaal.nl
www.devaal.nl

advertentie
advertentie