Schwab trekt je als rasverteller het verhaal in als je alle emoties van Addie meevoelt.
Schwab trekt je als rasverteller het verhaal in als je alle emoties van Addie meevoelt. Foto: Riemer
Ondernemer in beeld

Boek van de maand

7 mei 2021 om 09:15 Zakelijk

AMERSFOORT Elke maand bespreekt Hans Loeve, bedrijfsleider van Boekhandel Riemer in Amersfoort een boek dat er om verschillende redenen uitspringt.

Deze maand: Het onzichtbare leven van Addie LaRue - V.E. Schwab.

Addie leeft in 1714 en wordt uitgehuwelijkt. Ze wil niet, ze wil vrij zijn en de volledige tijd voor zichzelf hebben. Op weg naar de bruiloft moet ze thuis nog iets ophalen en komt vervolgens nooit meer terug. Ze dwaalt en komt Luc tegen, geen man, geen geest, een vreemdeling? Hij geeft haar vrijheid en tijd. Zoveel tijd dat ze niet dood kan gaan en zoveel vrijheid dat niemand haar herinnert. De consequentie blijkt al snel als ze radeloos naar huis toe gaat en haar ouders haar niet herkennen en wegsturen. Een zoektocht (waarnaar?) en dralen door de tijd begint. Schwab trekt je als rasverteller het verhaal in als je alle emoties van Addie (vooral haar eenzaamheid) meevoelt. De spanning wordt heel subtiel opgebouwd. Waar moet dit heen?

GEEN HERINNERING De hoofdstukken wisselen steeds tussen 1714 naar 2014. Soms zijn het schrijnende situaties als ze verliefd wordt op een jongen, wat met hem krijgt en hij haar de volgende ochtend niet meer herkent. Of soms komisch als ze op aanraden van de verkoopster een paskamer ingaat en vervolgens niet herkend wordt als ze er weer uitkomt… Het is zo knap gevonden: iemand wordt wel gezien maar even later (uit het zicht) niet herinnerd…

FANTASY, MAAR MEER Met haar schemertrilogie, drie dikke boeken over het London dat in vier verschillende rijken is verdeeld, brak de Amerikaanse Schwab door in het fantasy genre. Dit nieuwste boek is zeker zo goed, vooral omdat het een roman is die niet alleen door fantasy lezers omarmd zou moeten worden. (En wat is fantasy trouwens? Als er iets gebeurt dat niet kan? Dat gebeurt in vrijwel elke roman.) Maar dit terzijde. Terug naar het verhaal.

EINDE, MAAR MEER Dan, na driehonderd jaar, komt ze in een boekwinkel en hoort ze voor het eerst in haar leven de zin: ,,Ik herinner me jou.” Het is de verkoper Henry. Hoe kan dit? Wat is er gebeurd? Ze krijgt met Henry contact en ze worden verliefd. Maar hoe moet dit verder en hoe kan dit goedkomen, temeer daar Henry ook een deal heeft met de vreemdeling. Er volgt een spannende ontknoping met een prachtig eind. Nou ja, eind.. je weet maar nooit wat er nog op volgt in een eventueel vervolg.

Hoe dit boek te bestellen?
Een digitale versie van deze tip is te vinden op: www.boekhandelriemer.nl. Daar staan ook andere tips. De bestelling komen we in de hele regio thuisbrengen. U bent van harte welkom in onze karakteristieke winkel. We zijn weer volop open en dus in bedrijf. Boekhandel Riemer, Emiclaerhof 18, 3823 EM Amersfoort, 033 - 4560804, e-mail: amersfoort@boekhandelriemer.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie