Richard en Ria van Norden ontvangen graag gasten in hun winkel.
Richard en Ria van Norden ontvangen graag gasten in hun winkel. Arnoud J Spaaij
Ondernemer in beeld

Van vlees tot complete maaltijd: Traiteurslagerij Van Norden blijft vernieuwen

9 juli 2021 om 11:04 Zakelijk

AMERSFOORT Richard van Norden is een traiteurslager. Hij beheerst het complete slagersvak en opvallend genoeg komt vertrouwen daarin op allerlei momenten terug. „Vertrouwen ligt aan de basis van kwaliteit”, maakt Van Norden duidelijk. ,,En vooral ook als het gaat om wat onze gasten willen.”

Arnoud J Spaaij

In een lange brede vitrine ligt een groot assortiment vlees, vleeswaren, worst en zelfs complete maaltijden. Een vleesliefhebber komt wel aan zijn trekken bij de traiteurslager in Emiclaer. „Maar ook een vegetariër kan bij ons terecht”, zegt Van Norden, waarmee hij duidelijk maakt dat hij als slager ook aandacht heeft voor de mensen die graag op een alternatieve wijze van een hamburger willen genieten. „We bieden heel veel. Bijna alles, maar ik ben me ook bewust van de wens van de klanten. Ik heb de slagersvakschool gedaan, werkte ooit in de retail en bij de ouderwetse slager. Er is veel veranderd. De vraag voor bloedworst krijgen we niet meer, maar balkenbrij met cranberrysaus weer wel. En dat is heerlijk”, weet Van Norden, die zijn eigen producten ook niet te versmaden vindt.

INNOVATIE „Ja, er liggen alleen maar producten waar we zelf als slagerij ook wat aan gedaan hebben. Zelf maken we worst en gehakt, maar ook hebben we kant-en-klare runderlever met spekjes.” Van Norden haalt zomaar een paar voorbeelden uit zijn uitgebreide assortiment. Zelf werkt hij constant aan verbeteringen en vernieuwingen. „Je moet luisteren naar de gasten in de winkel”, zegt hij terwijl hij benadrukt dat hij graag gasten in plaats van klanten verwelkomt in zijn slagerij.

„Innovatie hoort net zo goed bij ons als uitstekende kwaliteit. Maar het gaat om veel meer. Om alles eigenlijk. Ons vlees komt van een boer in Wekerom die op een diervriendelijke manier produceert. Hij is aangesloten bij Vallei Boert Bewust en zijn bedrijf wordt op tal van onderdelen geïnspecteerd en beoordeeld. Varkensvlees gaat via KDV (Keten Duurzaam Varkensvlees) en zo worden voor ons de beste varkens, kippen en runderen op kwaliteit geselecteerd. Uitbenen wordt dan direct na de slacht gedaan, waarna wij het verder ver- en bewerken. We zijn een traiteur en dus bieden we ook alles voor en rond vlees aan.”

Richard van Norden benadrukt dat hij graag gasten in plaats van klanten verwelkomt in zijn slagerij

VEGETARISCH Duidelijk wordt dat de innovatieve Van Norden veel aandacht besteedt aan die producten en nadenkt over de beste aanvullingen. „We leveren twintig verschillende maaltijden. Compleet met groenten, aardappels en vlees. Die kun je afhalen, maar we bezorgen ook. Je kunt voor een week maaltijden thuisbezorgd krijgen. Voor gezinnen, maar ook - en daarin hebben we nieuwe ontwikkelingen - voor eenpersoonshuishoudens of voor stellen. En vanzelfsprekend heb je daar ook een vegetarische keuze in. Wij leveren naast de vertrouwde vleesgerechten ook alternatieven. Krekel- en sprinkhanenburgers zijn daar voorbeelden van.”

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).


Een luxe anti pasti-schotel van Van Norden. - Foto: Traiteurslagerij Van Norden

Wat Van Norden ook biedt: altijd is kwaliteit belangrijk voor hem. „Onze gasten komen terug. Dat willen we natuurlijk, maar dat laten we ook blijken door hen het beste te bieden. Daarop vertrouwen ze. Het beste met zorg bereid. Onze manier van werken geeft dat vertrouwen en dat wordt gewaardeerd. Samen met mijn vrouw Ria werken we ook in een team dat dat vertrouwen kan overbrengen. We vinden het belangrijk dat we een band hebben met de mensen die bij ons in de winkel komen. Je weet dat je het vertrouwen van je klant hebt als manlief in de winkel komt en zegt: ‘Mijn vrouw zegt dat je wel weet wat ik moet meenemen’ en dan ook gewoon een lege boodschappentas open houdt,” lacht Van Norden.

ZOMERBARBECUE Als traiteurslagerij heeft Van Norden een enorme keuze. In de winkel, maar ook aan huis. Wie dezer dagen voor een feest of gezellige avond zoekt naar een complete barbecue kan ook daarvoor terecht bij de slager in Emiclaer. „Het is de tijd nu. Niet alleen omdat het zomer is, maar ook zijn er de examenfeestjes, sportevenementen. En vooral ook kunnen we het onderling weer gezellig maken.”

Net als de variatie in vlees, schotels, salades en maaltijden biedt Van Norden ook voor barbecue’s alles compleet aan. „Vlees, sausen, brood en salades. Je kunt vooraf aangeven wat je wilt. In de winkel of via de website. We hebben barbecuepakketten in allerlei samenstellingen en prijzen.” 

Traiteurslager van Norden
Emiclaerhof 242
3823 ET Amersfoort
Tel. 033-4558279
www.slagerijvannorden.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie