Sanna Botter en Anita Groenendijk openden het duurzame warenhuis Nieuw Mos.
Sanna Botter en Anita Groenendijk openden het duurzame warenhuis Nieuw Mos. Foto: Arnoud J Spaaij
Ondernemer in beeld

Nieuw warenhuis Nieuw Mos; ‘Kwaliteit maakt duurzaam’

4 mei 2021 om 11:00 Zakelijk

AMERSFOORT De wereld van Nieuw Mos is met de opening van een warenhuis nog completer geworden. Anita Groenendijk en Sanna Botter voorzien met een enorm nieuw productaanbod in een grote behoefte aan duurzame producten.

Nieuw Mos vormt met een eetcafé, de supermarkt en het warenhuis een prachtige winkelfaçade voor duurzame producten. De meest recente uitbreiding, het warenhuis bleek een logische en vooral ook een gewenste stap. Wie er binnenloopt waant zich onmiddellijk een heerlijke snuffelwinkel zoals een warenhuis betaamt.

Anita Groenendijk werkt samen met haar dochter Sanna in het warenhuis maar het idee komt niet uit de lucht vallen, zo vertelt Anita: „Het past in wat we al langere tijd doen. Ooit startte hiernaast de natuurvoedingswinkel en dat groeide steeds verder. Daarmee zagen we een behoefte aan andere duurzame producten. Dit concept is dan ook uniek.”

TWEE VERDIEPINGEN Vanuit Nieuw Mos de supermarkt, waar je biologische voeding en etenswaren kan kopen, loop je zo door naar het warenhuis met twee verdiepingen. Daar tref ja alle non-food aan die geboden wordt en dat aanbod is zeer compleet. Op de eerste etage vind je veel kleding terwijl op de benedenverdieping de nadruk ligt op gebruiksartikelen. „We zijn net van start en hebben al heel veel gecombineerd. Ook al zie je op de eerste etage veel kleding, we mengen het ook met make-up, modeaccessoires en leuke trendy hebbedingetjes”, legt Sanna uit. Ze is voor een groot deel ook verantwoordelijk voor de inkoop van alle producten. „We doen het samen”, nuanceert ze, „en we werken nog aan een veel groter assortiment.”

We werken zoveel als mogelijk met gecertificeerde producten

De enorme meerwaarde die het koppel geeft aan alle producten is de zorg die ze hebben voor duurzaamheid. „We werken zoveel als mogelijk met gecertificeerde producten. Dat geeft zekerheid of een product echt duurzaam geproduceerd wordt.” Die garantie vinden ze echt belangrijk. Anita: „Soms werken we daarom juist ook met kleinere leveranciers. Als het kan ook lokaal want daarmee wordt transport een kleinere factor. Maar het geeft ons ook meer contact met de producent. We hebben bijvoorbeeld tassen gemaakt van restleer. Maar bijna alle kleding is GOTS gecertificeerd (Global Organic Textile Standard - redactie), dekbedhoezen zijn van biologisch katoen en duurzaam kinderspeelgoed is van hout of recycled plastic.” De lijst van gerenommeerde merken, voor kleding maar ook voor allerlei woonaccessoires en vrijetijdsproducten is groot en Sanna weet dan ook feilloos welke producten moeten worden ingekocht voor een klant die duurzaambewust is. „People Tree, Tranquillo en ook Kuyichi van Floortje Dessing zijn gewild maar we hebben ook bekende merken in onderkleding of voor babies.”

DUURZAAM Alles in de winkel is duurzaam. Het komt zeker voort uit de overtuiging van Anita en Sanna: „Materialen, productie, de omstandigheden en zeker ook kwaliteit zijn de criteria. Hoe langer een product meegaat, hoe beter het is voor het milieu.”

Door Arnoud J Spaaij


Nieuw Mos Warenhuis
Leusderweg 21
3811 NK Amersfoort
033 4622 432

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie