Fred de Bas zoekt graag verbinding met het lokale verenigingsleven.
Fred de Bas zoekt graag verbinding met het lokale verenigingsleven. Foto: Arnoud J Spaaij
Ondernemer in beeld

Fred de Bas Makelaardij: persoonlijk en transparant

6 mei 2021 om 13:15 Zakelijk

AMERSFOORT Fred de Bas wil graag de lokale markt bedienen. „M’n bekendheid met Amersfoort en omgeving is groot. Ik ben hier geboren en getogen. Ik vind het fijn om mensen uit de omgeving te helpen met de aan- of verkoop van hun woning.”

Fred de Bas trapt deze week af. Hij start met zijn makelaardij als een logische stap in zijn leven. „Ik heb als ondernemer vijfentwintig jaar ervaring in de bouwwereld en het bleef knagen.” De Bas trok daarom de stoute schoenen aan en deed de opleiding tot makelaar en ging in 2020 aan de slag bij een makelaar in het westen van het land. Hij kreeg er veel positieve reacties op van vrienden en kennissen. „Het is de goede keuze want velen uit mijn omgeving vinden dat het bij me past.”

LOKAAL Zijn visie op de makelaardij maakt dat De Bas een grondige voorbereiding deed en vooral een bedrijf start dat past bij deze tijd. „Ik noem mezelf een sociaal dier en houd echt van een persoonlijk benadering. Ik werk graag samen met Amersfoortse ondernemers voor bijvoorbeeld marketing en sociale media. Maar ook het lokale verenigingsleven vind ik belangrijk. Om je relaties te onderhouden, maar zeker ook gewoon omdat ik vind dat we het samen moeten doen.”

Ik noem mezelf een sociaal dier en houd echt van een persoonlijk benadering

DUURZAAM De Bas mag dan graag persoonlijke contacten onderhouden met zijn klanten, de aanleg van het dossier en de alle bijkomende zaken rondom de verkoop van een huis brengt hij voor zijn klanten onder in een volledig beveiligde digitale omgeving. „Heel inzichtelijk voor de klant en alles, van foto’s tot en met de biedingen, vind je erin terug. Ik ben aangesloten bij de Vereniging Bemiddeling Onroerend goed (VBO) en met al deze faciliteiten kan ik de klant ook echt transparantie bieden. Het digitale systeem kan helemaal naar wens van de klant worden ingericht en is natuurlijk te allen tijde overal toegankelijk. Al realiseer ik me dat sommigen graag bepaalde zaken op papier zien. Dat kan ook.”

Wie denkt dat de Bas in een grote luxe sedan komt voorrijden bij een afspraak, heeft het helemaal mis. Voor de deur heeft hij een Carver staan. Een 100 procent elektrisch stadsvoertuig dat niet alleen heel handig is in een stad als Amersfoort. „Nee, dat is echt een bewuste keuze. Net als papierloos werken, wil ik ook graag op andere vlakken zo duurzaam mogelijk zijn. Daar past vanzelfsprekend elektrisch rijden in, helemaal voor al die korte ritten. En het bespaart ook op de overhead”, lacht De Bas.

BORRELEN Met lokale activiteiten wil De Bas ook graag zijn klanten waarderen. „Ja als mensen mij een opdracht geven, krijgen ze bijvoorbeeld een lokale waardebon. Om te gaan eten of te borrelen bij het restaurant bij hen om de hoek of ik betaal hun lidmaatschap voor de sportclub voor een poosje.”

Fred de Bas Makelaardij staat voor persoonlijk, transparant en digitaal. „Uiteindelijk draait alles bij ons om een tevreden klant.”

Door Arnoud J Spaaij

Fred de Bas
Ruimtesonde 19
3824MZ Amersfoort
033 303 89 07

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie