Peter en Edith de Rijk (rechts) en dochter Marissa met haar vriend Vincent Kuik verwelkomen graag weer gasten.
Peter en Edith de Rijk (rechts) en dochter Marissa met haar vriend Vincent Kuik verwelkomen graag weer gasten. Arnoud J Spaaij
Ondernemer in beeld

Lekkerrr033 is originaliteit

27 april 2021 om 12:15 Zakelijk

AMERSFOORT Op tafel plaatst Marissa de Rijk een ijs-milkshake. Door de luchtige top prijkt een parmantig rietje in de diepte van het glas. Het is bijna een vaasje en de condensdruppeltjes rollen naar beneden langs diep rood ijs waarin fruitbubbels zich verschuilen.

De ijs-milkshake is maar een van de gerechten op de vernieuwde kaart van restaurant Lekkerrr033 in woon- en winkelcentrum Emiclaer waar Peter de Rijk, de ijsbereider in het familiebedrijf, trots op is. „Dat is echt werelds”, zegt hij. „Klanten zijn daar dol op. De fruitparels poppen open in je mond als je er een hap van neemt. Echt een sensatie.” De vernieuwde kaart bevat nog veel meer bijzondere gerechten. „We hebben wel zes of zeven frikandelspecials, meerdere wereldsnitzels, keuze uit tien loaded fries en maar liefst drie verschillende hotdogs. Met de Doggystyle werd ik net voordat corona hier uitbrak, eerste in 2020 op de Horecava.” De Rijk viel al vaker in de prijzen en de trotse bewijzen ervan staan in de zaak. Ze staan vooral ook voor originaliteit en creativiteit met gerechten die Peter voor zijn gasten heeft en die resulteren in een veel variaties van dezelfde gerechten.

VERNIEUWINGEN Nu de horeca aan de vooravond staat van de heropening heeft Lekkerrr033 een aantal vernieuwingen bedacht. Peter’s vrouw Edith zegt: „We zijn ook onze eigen weg ingeslagen en niet langer verbonden aan een inkooporganisatie. We staan voor onze eigen kwaliteit en stijl. De menukaart is wel voor een groot deel hetzelfde maar we hebben er nog meer originaliteit ingebracht. Een uitgebreide kaart hadden we al maar we hebben vooral ook gekeken naar wat vinden onze klanten lekker. En ja, onze ijs-milkshakes zijn wel weer echte treffers.”

De gerechten die Peter in zijn keuken bedenkt zijn origineel en velen staan al langer op de kaart. Peter: „We ontvangen vaak heel leuke reacties. Vooral ook op de samenstelling. We horen dan ‘Dat is een combinatie daar denk je echt niet aan,’ en daarmee zijn we heel succesvol.”

We willen de mensen in de wijk, de bezoekers van Emiclaer en onze vaste klanten weer echt pleasen

SCHEPIJS Het ijs dat Peter zelf maakt wordt ook in The Crumble, iets verderop in Emiclaer aan het water, verkocht en ook bij Lekkerrr Hoogzandveld in Nieuwegein.

Edith: „We hebben hier nu een betere combinatie van restaurant en snackbar. Ons terras is veel gemakkelijker bereikbaar en is nu ook van buiten toegankelijk. Je loopt er nu veel gemakkelijker naar toe.” Edith wil ook echt meer doen voor het publiek dat trouw is aan Lekkerrr033. „Het laatste jaar is er veel veranderd. Bezorgen deden we nooit en ik denk wel dat we dat in toekomst blijven doen. We willen vooral ook de mensen in de wijk, de bezoekers van Emiclaer en onze vaste klanten weer echt pleasen. Daar hebben we deze zaak toch voor. We willen zo graag weer aan het werk om mensen in de het restaurant te zien zitten.”

Door Arnoud J Spaaij

Restaurant Lekker033
Laan naar Emiclaerhof 3
3823EG Amersfoort
033 4558311

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie