José Heidinga: ,,Voor mij is het de uitdaging om de mensen in Amersfoort met heerlijke smaken te verrassen.
José Heidinga: ,,Voor mij is het de uitdaging om de mensen in Amersfoort met heerlijke smaken te verrassen." Inzet: Een van de zwerfkeien die recht geven op een gratis ijsje. Lex van Elten
Ondernemer in beeld

‘Kei’-goede gratis ijsjesactie van jarige Josy’s Ice Cream Bar

14 april 2021 om 10:00 Zakelijk

AMERSFOORT De zestien bakken met verschillende soorten ijs staan uitdagend in de toonbank van Josy’s Ice Creambar. Fijnproevers, lekkerbekken en ijsfanaten uit de hele stad weten dat je voor een ambachtelijk ijsje in originele en verrassende smaken koers moet zetten naar de Schimmelpennickstraat 55a. Josy’s Ice Cream Bar bestaat vier jaar en voor dat officieuze jubileum heeft eigenaresse José Heidinga een ludieke Amersfoortse Zwerfkeienactie bedacht.

Peter Beijer

Een terugblik: in 2017 start José met haar ijssalon. Het idee om zelf ijs te maken en te verkopen ontstaat twee zomers daarvoor. José zit met haar vriendin Aletta op de stoep van de Schimmelpenninckstraat. Het duo komt tot de conclusie dat zij zin hebben in een ijsje en dat een verkooppunt van de lekkernij juist op dit drukke fietsknooppunt geen slecht idee is.

Om de opening van het ijsseizoen en het vierjarig jubileum te vieren hebben José en Aletta een ‘kei-lekkere’ actie bedacht

VERRASSEN Het idee wordt ten uitvoer gebracht. José: ,,Ik heb de opleiding Ambachtelijk IJsbereider gevolgd en daarna ging ik aan de slag in dit voormalig winkelpandje. Voor mij is het de uitdaging om de mensen in Amersfoort met heerlijke smaken te verrassen. Ik begon met stracciatella, dat was de start van een hele reeks smaken.” Dat haar ijs populair is bewijst de uitverkiezing in 2019 tot ‘IJssalon van het Jaar’ van de provincie Utrecht. Daarnaast werd een notering in de IJssalon Top 20 van 24Kitchen behaald.

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).


Eén van de zwerfkeien die recht geven op een gratis ijsje. - Foto: Eigen foto

KEUZE GENOEG Een blik in de toonbank zorgt voor een prettige keuzestress. Wereldproblemen zijn totaal onbelangrijk geworden als je mag kiezen tussen ijsklassiekers zoals vanille, citroen en aardbei of lekkere combinaties als strawberry cheesecake, yoghurt amarena, coffee break en witte chocolade framboos. Allemaal ambachtelijk en vers bereid en ook verkrijgbaar als milkshake. De liefde voor het ijs bereiden proef je terug. Hier is iemand aan het werk geweest die het leuk vindt om ‘het lekkerste ijs van Amersfoort te maken’.

Vind zwerfkei en ‘scoor’ ijsje bij Josy’s Ice Cream

KOFFIE Josy’s is ook het adres voor een lekkere koffie (van BOOT) of thee. Juist in deze tijd is een ‘coffee to go’ een heerlijke motivatie voor een wandeling langs de Schimmelpennickstraat. De espresso, cappuccino, café latte en verschillende theesmaken zijn prima excuses voor het onderbreken van je ommetje.

ACTIE Om de opening van het ijsseizoen en het 4-jarig jubileum te vieren hebben José en Aletta een ‘kei-lekkere’ actie bedacht. ,,We hebben 15 Amersfoortse Keien gemaakt en hier in de omgeving verspreid. Wanneer je een kei vindt en bij ons inlevert, krijg je een kinderijsje met één bolletje cadeau. Je hebt helemaal geluk als je de Gouden Kei vindt, dan krijg je een ijsje met twee bolletjes. De actie start op 14 april. Hou onze website en Facebook-pagina in de gaten voor meer hints.” Meer info: www.josys.nl.


Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie