De pedagogisch werkers van Ska begeleiden in de buitenschoolse opvang (bso) de kinderen en bieden aandacht en structuur.
De pedagogisch werkers van Ska begeleiden in de buitenschoolse opvang (bso) de kinderen en bieden aandacht en structuur. Ska Kinderopvang
Ondernemer in beeld

Ska Kinderopvang: ‘kwalitatieve opvang is goed voor de ontwikkeling’

14 april 2021 om 10:30 Zakelijk

AMERSFOORT Velen in Amersfoort kennen Ska Kinderopvang. De organisatie biedt in de stad en omliggende plaatsen veel mogelijkheden voor kwalitatieve opvang voor kinderen. Bij Ska weten ze dat extra ontwikkeling via buitenschoolse opvang niet alleen leuk is voor kinderen, maar ook heel erg belangrijk.

Arnoud J Spaaij

Buitenschoolse tijd is vrije tijd die een kind zo veel mogelijk zelf moet kunnen invullen. De pedagogisch werkers van Ska begeleiden in de buitenschoolse opvang (bso) de kinderen en bieden aandacht en structuur.

Saskia van Zitteren, regiomanager bij Ska, licht de mogelijkheden, maar vooral ook de meerwaarde van de bso graag toe: „Ontwikkeling van een kind gaat ook om omgang met anderen, samenwerken en ervaringen opdoen. Gezinnen zijn tegenwoordig veel kleiner dan vroeger waardoor kinderen bepaalde vaardigheden soms minder kunnen ontwikkelen binnen het gezin. Op de bso kunnen ze dat allemaal leren in de groep, bijvoorbeeld in het aangaan en oplossen van een conflict, samen delen of afspraken maken tijdens een spel. Met onze medewerkers begeleiden we dat optimaal.”

Ontwikkeling van een kind gaat ook om omgang met anderen, samenwerken en ervaringen opdoen

Ska biedt kinderopvang aan voor kinderen tot 14 jaar in Amersfoort, Leusden, Nijkerk, Putten, Utrecht en Achterveld met een aantrekkelijk activiteitenaanbod. Kinderen wordt een uitdagend en afwisselend programma geboden met sport, natuur, techniek, cultuur en creativiteit.

Van Zitteren: „De buitenschoolse opvang is helaas nu nog gesloten, ik hoop dat we snel weer opengaan zodat we alle kinderen weer kunnen verwelkomen. „We zijn absoluut geen oppas. Zeker in het begin denken ouders ‘Waar ga ik gebruik van maken?’.”

,,Ouders van kinderen die al bij ons komen weten wat de waarde van opvang van kinderen in een groep is. Als ze gebruikmaken van dagopvang bijvoorbeeld.” Naast de bso, biedt Ska Kinderopvang ook kinderdagverblijf (0 tot 4 jaar), speel-leergroep (2 tot 4) en tienerclubs voor de oudere kinderen.

Over hoe buitenschoolse opvang functioneert, is inmiddels tamelijk veel bekend. Niet alleen uit ervaring, maar ook ondersteunen veel instanties de mogelijkheden. 

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).


Regiomanager Saskia van Zitteren: ‘Onder andere uit Belgisch onderzoek blijkt de meerwaarde van opvang in groepen.’ - Foto: Ska Kinderopvang

TALENT Van Zitteren: „Onder andere uit Belgisch onderzoek blijkt de meerwaarde van opvang in groepen. Onze medewerkers zijn allemaal pedagogisch opgeleid, dat is echt belangrijk want daardoor weten ze heel veel van de ontwikkeling van het kind. Dus komt een kind op de bso bij Ska dan kijken we waar ligt het talent, wat kan het kind, hoe kunnen we het nou zo begeleiden dat we dat nog meer naar voren kunnen brengen.”

We zouden het echt een meerwaarde vinden als alle kinderen gebruik zouden mogen maken van een ontwikkelmiddag op de bso

Buitenschoolse opvang wordt, onder voorwaarden, betaald door de overheid. Maar nog niet voor iedereen terwijl dat, zo meent Van Zitteren, juist zo goed zou zijn voor ieder kind. „We zouden het echt een meerwaarde vinden als alle kinderen gebruik zouden mogen maken van een ontwikkelmiddag op de bso. De politiek kijkt de laatste tijd ook naar de mogelijkheid voor gratis kinderopvang. Met name door corona wordt de meerwaarde van kwalitatieve opvang steeds zichtbaarder.”

Bij Ska is de bso optimaal aangesloten bij wat kinderen op school en in het dagelijks leven leren en doen. Tot slot zegt Van Zitteren: „We weten heel goed in welke fase kinderen zitten en welke ontwikkeling daar bij hoort. Bij Ska kunnen kinderen hun talenten en interesses verder ontwikkelen. Wanneer we zien dat een kind ergens goed in is, helpen we het kind een stapje verder te gaan. Een kind wat heel goed kan koken stellen we de vraag ‘Wat zou jij nog meer toevoegen aan het recept om het nog lekkerder te maken?’, en het kind wat getallen erg leuk vindt, vragen we bijvoorbeeld de ingrediënten af te wegen.”

De buitenschoolse opvang is in ieder geval een plek waar je, je vaardigheden oefent en ontwikkeld die je voor de rest van je leven kunt gebruiken. Dan blijft dat later ook van meerwaarde.

Ska Kinderopvang
Amsterdamseweg 41
www.ska.nl
Of check de kookvideo’s van Ska Kinderopvang op YouTube.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie