Lekker wijnen en wandelen tijdens de WijnSpijs Wandeling.
Lekker wijnen en wandelen tijdens de WijnSpijs Wandeling. Kelsey Knight

Dit is er de komende week te doen in de stad

15 januari 2020 om 12:45 Activiteiten

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

16 januari 2020

Hoogland

Digitaal Hulpplein (foto)
10:00 Engweg 7

Gratis hulp en advies voor vragen op digitaal gebied in Dorpshuis de Neng. De eigen tablet, mobiele telefoon, laptop of E-bookreader is nodig evenals bijbehorende gebruikersnamen en wachtwoorden.

Lezing Natuurfotograaf Ruitenbeek
20:00 Kerklaan 22

Natuurfotograaf Henk Ruitenbeek uit Hooglanderveen komt in de Don Bosco zaal van de Pastorie van de geloofsgemeenschap Sint Martinus, vertellen over zijn net verschenen boek Tarzan zijn levenswerk. Hij gaat het dan hebben over de heelheid van de schepping in relatie met zijn foto's. Zijn nieuwe boek is een bundeling van adembenemende foto's en verhalen geworden uit de Hollandse polder en de Afrikaanse wildernis. Tarzan, zoals de bijnaam van Ruitenbeek luidt, is het verhaal van een jongen uit het dorp Hooglanderveen die al vroeg wist wat hij wilde: tussen de wilde dieren leven.

Amersfoort

Marion Lutke bij Boekhandel Riemer
20:00 Emiclaerhof 18

Marion Lutke is al jaren met hart en ziel coach, trainer en docent. Ze komt deze avond in de winkel een lezing geven over hooggevoeligheid. Niet minder dan 15 tot 20 procent van de mensen is hooggevoelig. Deze mensen zijn gevoelig voor prikkels en beleven de wereld heel intens. Na afloop is er genoeg tijd om onder het genot van een hapje en drankje nog verder door te spreken.

Inspiratieavond isoleren en ventileren
19:30 Leusderweg 110

Een inspiratieavond van Duurzaam Amersfoort-Zuid over bewoners die het eerlijke verhaal delen over dak, vloer, gevels of ramen isoleren, voorbereiden op aardgasvrij wonen. Ze delen tips en ervaringen in de Nieuwe Kerk. De toegang is gratis. Aanmelden via: duurzaamamersfoortzuid@gmail.com.

17 januari 2020

Amersfoort

Wandelend Ontspannen
10:00-11:30 Schothorsterlaan 21

Opgeruimd het jaar in met Mind-Walk Amersfoort elke vrijdag. Iedereen kan meedoen: ze wandelen met aandacht en doen ontspanningsoefeningen. Info en opgave: www.mind-walkamersfoort.nl.

Dansvoorstelling (C)over
19:30 Leeghwater 1

De nieuwe universele voorstelling van New Choreographic Design '(c)over' verbindt tien dansers uit en met verschillende achtergronden in het Icoontheater. Het gevecht tegen het gezien en niet gezien worden. Wat zou er gebeuren als de Sahara ons concept van leven wordt? Niks kan zich verbergen, niks heeft een oordeel en alleen de blote hemel kan je vragen beantwoorden.

Meet-up Elektrisch-Ecosysteem
20:00 Leusderweg 27

Deze Meet Up baseert zich op het boek Elektrisch Ecosysteem, dat het nog onbekende elektrische leven van de natuur beschrijft; kolibries en bijen laden zich op als batterijen, zeehonden hebben radarsnorren en planten maken contact met het aardmagnetisch veld. Op wetenschappelijk verhalende wijze vertelt het boek ook hoe straling van zendmasten het gedrag van koeien beïnvloedt, bomen beschadigt en gewasopbrengsten reduceert. Deze avond wordt met een dialoog, clinic en filmclips een prangend actueel dilemma zichtbaar gemaakt. Aanmelding vooraf in de winkel of via info@natuurwinkelamersfoort.nl Deelname 10,00 euro.

Lezing Centro Hispano Americano
20:00 Heiligenbergerweg 64

De volgende tertulia van dit seizoen heeft als titel: Diez razones para leer el Quijote. Spreker is de heer Maarten Steenmeijer, hoogleraar Spaanse Literatuur en Cultuur aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij gaat uitgebreid in op de vraag waarom we nog steeds de Quijote van Cervantes lezen. Meer informatie: www.amersfoortlatino.nl.

19 januari 2020

Amersfoort

WijnSpijs Wandeling Amersfoort
12:00 Hof

Een WijnSpijs Wandeling in Amersfoort waarin zes toprestaurateurs culinaire wijn-spijs combinaties voorschotelen tijdens een wandeling door de stad. Meer informatie op www.wijnspijs.nl.

Wandeling single-evenementen
13:00 Utrechtseweg 225

Andere singles ontmoeten op een wandeling met bezoek aan de oude stad met middeleeuws centrum. Ze wandelen ongeveer 2,5 uur en houden halverwege een kleine pauze met een drankje en iets lekkers. Na afloop gaan ze wat drinken en gezellig napraten bij het Best Western Plus Berghotel Amersfoort aan de Utrechtseweg 225. Alle info: www.single-evenementen.nl.

TussenOns
14:30 Leeghwater 1

Het Folklor Dansemble Amersfoort (FDA) en Senlima slaan de handen ineen om een internationale folklore-dansvoorstelling tot stand te brengen. In een middag- of avondvullend programma nemen de bijna vijftig dansers en danseressen bezoekers mee op reis naar onder andere Finland, Bulgarije, Rusland en Macedonië. De tocht eindigt in onze eigen Lage Landen, met dansen geïnspireerd door de cultuur en folklore van Vlaanderen tot aan Terschelling.

Winterverhalen in het Randenbroeker Bos (foto)
14:30 Heiligenbergerweg 115-119

Verhalen in het Bos viert zijn lustrum. Sinds januari 2015 organiseren ze deze middagen met verhalen van het seizoen en met live muziek. Voor deze feestelijke editie nodigden ze verhalenvertellers en muzikanten uit waar ze afgelopen vijf jaar al eerder van genoten. Winterse verhalen verteld door Giovanni Masetti, Alice van Dam, Kees Geelhoed en Melanie Plag. Met muzikale intermezzo's van Hilde Fescharek en Ineke Winkel. Voor verhalenliefhebbers van 7 tot 107 jaar. Reserveren (vrijwillige bijdrage): info@theatertoermalijn.nl.

Poppenspel Bennie Billenbijter
15:00 Wageningseberg 43

Poppentheater Cassiopeia speelt de voorstelling 'Bennie Billenbijter' bij Natuurboerderij 'De Brinkhorst' in Vathorst. Bennie Billenbijter wil liever geen billen meer bijten maar het moet van zijn vader. Voor 3-plus, entree 6 euro, aanmelden: poppentheatercassiopeia.nl/reserveren.

Maak kennis met Parkhuis
15:00-17:00 Heiligenbergerweg 167

Het ketelhuis van het oude Elisabethziekenhuis wordt straks een levende plek. Dat deze omgeving groen is, is te danken aan stichting Elisabeth Groen. Bijzondere Gasten maakt het mogelijk om iets te drinken of te eten, kindercentrum Bzzzonder biedt straks kinderopvang. Bijzondere gasten is enthousiast over deze plek en wil er graag meer over vertellen op hun tijdelijke stek Pop-up Parkhuis. Er zijn workshops voor iedereen en de toegang is gratis: www.bijzonderegasten.nl.

Workshop Ontvouw Je Rouw
19:30 Oude Fabriekstraat 20

Ontvouw Je Rouw in de Jankfabriek: met muziek-, stem- en aandachtsoefeningen geef je ruimte aan jouw rouwproces. Zonder dat je je verhaal in woorden hoeft te delen. Meer op www.dejankfabriek.nl.

20 januari 2020

Amersfoort

Blue Monday Run (foto)
19:00 Schothorsterlaan 78

Dit jaar stelt Atletiekvereniging Altis zijn atletiekbaan ter beschikking om middels een social run van 5 kilometer geld in te zamelen voor het goede doel: mensen met depressie in het algemeen en jongeren met depressie in het bijzonder. Verschillende onderzoeken hebben bewezen dat rennen (en bewegen in het algemeen) depressieve klachten kan verminderen. Om hen te steunen in hun werk gaat de volledige opbrengst van onze actie naar MIND.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie