Onder de naam Bamito is een trainingsgroep gestart voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar.
Onder de naam Bamito is een trainingsgroep gestart voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar. Ruben/Bamito

Spelenderwijs kennismaken met badminton bij BC Amersfoort

28 februari 2024 om 15:45 Zakelijk

AMERSFOORT Badminton Combinatie Amersfoort (kortweg BCA) is een van de grotere  badmintonclubs in Nederland. Met een eredivisie team, competitie spelende leden, recreanten en jeugd wil BCA er zijn voor iedereen die graag badminton speelt.

Eind vorig jaar is de jeugdcommissie van BCA met een nieuwe leeftijdsgroep gestart. Dit met het doel om de club groter te maken en meer kinderen kennis te laten maken met badminton. Onder de naam Bamito is een trainingsgroep gestart voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar. Bamito is een door Badminton Nederland ontwikkeld programma waarbij plezier centraal staat, terwijl tegelijkertijd de kinderen zich ontwikkelen, plezier maken en op een natuurlijke manier bewegen.

Het programma bestaat uit drie fases voor verschillende leeftijden. Per fase wordt er gewerkt met specifieke oefeningen, materialen en veldafmetingen. Onder leiding van twee ervaren trainers leren kinderen op een speelse manier de beginselen van het badminton. Tijdens deze fase staat het breed motorisch ontwikkelen centraal en leren kinderen aan de hand van niet specifieke oefenvormen de eerste beginselen van badminton. Gediplomeerd trainer (en tevens speler van het eerste team) Ruben Wijnands vertelt: ,,Badminton is een prachtig spel, waarin je tevens werkt aan je uithoudingsvermogen, reactiesnelheid, balans en mentale weerbaarheid. Maar niet alles staat bij Bamito in het teken van badminton. Ook andere sporten, spellen en materialen komen tijdens de training aan bod. Ouders mogen actief meedoen tijdens de training. Bamito biedt ouders en kinderen de mogelijkheid om samen sportief bezig te zijn!”

GRATIS KENNISMAKEN

De Bamito groep bestaat momenteel uit zo’n twaalf kinderen. Ook een keer gratis en vrijblijvend kennismaken? Aanmelden kan via de website: www.bcamersfoort.nl. Stuur voor meer informatie een e-mail naar: jeugdcommissie@bcamersfoort.nl.

De lessen zijn op zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur in de Juliana van Stolberg sporthal, Graaf Hendriklaan 166 in  Amersfoort.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie