Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Lynn Verhoeven eerste kinderburgemeester van Amersfoort

9 maart 2023 om 17:41 Politiek

AMERSFOORT De tienjarige Lynn Verhoeven uit de Amersfoortse wijk Zielhorst wordt de eerste kinderburgemeester van Amersfoort. Vanmiddag bracht burgemeester Lucas Bolsius persoonlijk het goede nieuws bij haar thuis. Haar droom voor Amersfoort werd door de kinderen uit de verschillende wijken het meest gekozen. ,,Mijn droom voor Amersfoort is eenzame kinderen helpen.” 

Het raakt Lynn dat een kind op haar schoolplein vaak alleen zit en geen vrienden lijkt te hebben, vertelde ze de burgemeester. Dat zou ze heel graag willen veranderen. Ze maakte er haar dromenkunstwerk over: elk kind in de gemeente zou een arm om zich heen moeten hebben. Niet alleen moeten staan. Haar droom sprak ook de meeste kinderwijkraden aan die de dromententoonstelling van de kandidaten-kinderburgemeester op het stadhuis bezochten. Zij gaan het komende jaar samen met de kinderburgemeester aan de slag om iets te doen aan eenzaamheid onder kinderen. 

Als kinderburgemeester gaat Lynn praten met kinderen en de kinderwijkraden over onderwerpen die zij belangrijk vinden. En gaat zij aan de slag met haar droom voor Amersfoort. Zij zet de ideeën en wensen van kinderen op de kaart bij de mensen die belangrijke beslissingen nemen over Amersfoort. Ook gaat zij als kinderburgemeester met de burgemeester of wethouders naar activiteiten die ook voor kinderen belangrijk zijn, bijvoorbeeld de sinterklaasintocht, de 4 meiherdenking of de opening van een groene speeltuin.

Op 4 april zal Lynn Verhoeven op het stadhuis tijdens de gemeenteraadsvergadering op feestelijke wijze officieel als kinderburgemeester geïnstalleerd worden. Dan zal ook de kinderambtsketen onthuld worden. De ambtstermijn van de kinderburgemeester loopt van april 2023 tot en met maart 2024.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie

Meest gelezen

advertentie