Een groep deelnemers bij Clean up on Tour
Een groep deelnemers bij Clean up on Tour Watersportverbond

Leren suppen én het water van Amersfoort schoonmaken met Clean up on Tour

Activiteiten

AMERSFOORT Aanstaande vrijdag 20 mei gaat Clean up on Tour van start in Amersfoort. Met dit nieuwe initiatief van het Watersportverbond en haar partner Allianz Benelux, kan je leren suppen en tegelijkertijd de natuur een beetje schoner maken.

Clean up on Tour reist komende zomer door het hele land. Enkele plaatsen waar de tour aanmeert zijn Amsterdam, Almere, Zaanse Schans en Sneek. 

Verzekeraar Allianz Benelux helpt hiermee het Watersportverbond met het ontwikkelen en schoonhouden van de Nederlandse wateren. Projectmanager van het Watersportverbond Karsten van Zeijl legt meer uit over Clean up on Tour: ,,We nemen dit thema al mee in ons jeugdkennismakingsprogramma Optimist on Tour waarbij we kinderen informeren over duurzaamheid. Nu willen we ons ook richten op de volwassenen en hen bewust maken van hun verantwoordelijkheid richting een schone natuur.”

Aan het einde van de tour wordt de hoeveelheid afval die een groep heeft opgehaald gewogen. Er wordt een stand bijgehouden per team met het gewicht aan opgehaald afval. Aan het einde van het seizoen, tijdens de World Clean Up Day op 17 september, wordt de afsluitende Clean up on Tour georganiseerd in Sneek. Dan wordt de balans opgemaakt en is er een winnend team en locatie waar het meeste afval is opgehaald.

Deelname is gratis voor iedereen vanaf 18 jaar. Bij iedere groep gaat een sup-instructeur mee die deelnemers de kneepjes van het suppen leert. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op de website van Clean up on Tour. 

advertentie