Afbeelding
Shutterstock

Terug naar kantoor? Dat doen we anders!

19 januari 2023 om 16:15 Partnercontent

Door de pandemie, die heel de wereld in haar greep hield, werden we gedwongen onze levensstijl compleet om te gooien. Covid-19 zorgde er vooral voor dat we onze werkplaatsen moesten aanpassen. Om te voorkomen dat we elkaar teveel zouden besmetten, was thuiswerken de nieuwe norm. En inmiddels hebben we de smaak te pakken! Nu praktisch alles weer mogelijk is en corona een nare droom is, ver naar de achtergrond, mogen we weer terug naar kantoor. Toch blijkt dat veel mensen dit niet doen zoals ze dat pre-corona deden. Dit merkt ook Blokhutwinkel.nl in het stijgende aantal verkopen van tuinhuizen dat als werkplek ingezet wordt.

Twee keer zo vaak thuis

Volgens onderzoek van Centraal Planbureau werkten we voor Corona gemiddeld 3,8 uur per week thuis. De verwachting onder de ondervraagden is, dat dit na Corona gemiddeld 8 uur per week zal zijn. Het evenwicht in thuiswerken en op kantoor werken verschuift. Bij de financiële en zakelijke dienstverlening en de overheid is de verwachte groei het sterkst. 

Een nieuwe werkplek

Bij deze verandering hoort ook een verandering van de werkplek thuis. Nu we weten dat we voor de lange termijn meer tijd zullen doorbrengen achter het bureau thuis, worden daar aanpassingen voor gedaan. Er worden studeerruimtes ingericht, nieuwe bureaus en bureaustoelen aangeschaft en de koffievoorraad wordt aangevuld. Maar niet iedereen heeft hiervoor de ruimte in huis. En werken aan de eettafel met rennende kinderen om je heen is niet ideaal. Daarom wordt er steeds vaker naar andere oplossingen gezocht. Zeker nu we weten dat dit een blijvende situatie is.

Rustige werkplek buitenshuis, maar wel thuis

Steeds vaker wordt er gekozen voor een werkplek in de tuin. Een tuinhuis in de achtertuin die de rust en ruimte biedt van een afgesloten werkplek, maar dan toch dicht bij huis. Een goede optie is een geïsoleerd tuinhuis. Met de moderne technieken is het praktisch een extra kamer, maar dan buitenshuis. Hier kan een comfortabele werkplek gecreëerd worden waar je online meetings kan doen zonder anderen te storen of gestoord te worden. Daarnaast helpt het voor veel mensen om een werkplek buiten de deur te hebben om privé en werk beter gescheiden te houden. Op deze manier ga je toch “naar werk” zonder reistijd. 

Het hoeft niet allemaal nieuw

Veel mensen hebben echter al een tuinhuis in de tuin staan. Dit hoeft geen belemmering te zijn! Het is heel goed mogelijk om het huidige tuinhuis te isoleren. Het isoleren van een tuinkantoor kan je zelf of laat het door een professional aanpakken. Op die manier krijgt je huidige tuinhuis een nieuwe invulling en kan toch de fijne werkplek gecreëerd worden. Zonder dat hier extra ruimte voor opgeofferd wordt!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie