Afbeelding
Foto Pixabay

Hoe zorg je ervoor dat je internet altijd werkt

22 juli 2022 om 00:00 Partnercontent

Wanneer je internet niet meer werkt, kan dat een uiterst irritante ervaring zijn. Of je nu verbonden bent met Wi-Fi maar geen toegang hebt tot het internet, of je probeert verbinding te maken met een bekabelde Ethernet verbinding met een internetkabel 30 meter of internetkabel 20 meter maar ondervindt daarbij problemen.

Het is in deze tijd meer dan ooit van cruciaal belang om een betrouwbare internetverbinding te houden door de opkomst van op internet aangesloten producten voor thuis, online spelplatforms, en videostreaming diensten.

Als je last hebt van vertraging bij het spelen van games of als het downloaden van muziek eindeloos lang duurt, is er een grote kans dat het probleem aan jouw kant ligt en niet bij je (ISP). Bekijk onze adviezen voor het oplossen van problemen met je internetverbinding voordat je je kabelmaatschappij belt om een afspraak te maken voor een servicebezoek.

Houd in de gaten of er iets is dat kan storen

Er is veel concurrentie tussen routers en andere huishoudelijke apparaten om luchtgolven. De prestaties van je Wi-Fi-netwerk kunnen nadelig beïnvloed worden door concurrerende apparaten zoals draadloze verbindingen, Bluetooth apparaten, huishoudelijke apparaten, en babyfoons.

Met een gratis programma als HeatMapper kun je een Wi-Fi “warmte” kaart van je regio maken om problemen te helpen lokaliseren. Netspot is trouwens ook compatibel met Macs. Een andere mogelijkheid is het gebruik van een gratis app als Wi-Fi Analyzer voor Android, die een real-time signaalkwaliteitsmeter bevat.

Het is tijd om te experimenteren met mesh netwerken.

Investeren in mesh Wi-Fi is de moeite waard als je een groot huis of werkplaats hebt met een grote behoefte aan betrouwbare netwerksnelheden. Mesh routers van de volgende generatie zijn, in tegenstelling tot gewone Wi-Fi routers, bedoeld om de dekking van een Wi-Fi netwerk over veel toegangspunten uit te breiden.

Deze Wi-Fi systemen worden vaak in twee of drie pakketten verkocht, en ze werken samen om een deken van dekking voor je huis of werkplek te bieden. De Wi-Fi mesh werkt als een naadloos Wi-Fi netwerk voor je apparaten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie