Afbeelding
Photo by Tierra Mallorca on Unsplash

De verkoop van je huis: hier op letten!

13 december 2022 om 07:29 Partnercontent

Je huis verkopen is een van de belangrijkste en moeilijkste dingen die geregeld moeten worden bij een verhuizing. Je wil dat jouw oude stekkie voor een goede prijs overgenomen wordt door nieuwe bewoners. Zonder ervaring kan dit best lastig zijn om te moeten regelen. Gelukkig zijn er veel makelaars die je daarbij willen helpen. Via huis verkopen amersfoort vind jij de perfecte lokale makelaar. Lees verder voor tips als je een huis zonder makelaar wil verkopen!

Doe je het zelf of kies je voor een makelaar?

Een van de eerste dingen die je voor de verkoop van je huis moet regelen betreft het inschakelen van een makelaar. Kies je voor een makelaar als Anne fem of regel je de verkoop zelf? Aan beide opties zitten voordelen. Een makelaar heeft namelijk veel contacten en ervaring binnen de woningmarkt. Zij vinden waarschijnlijk sneller een geschikte koper. Helaas moet je dan wel een percentage van het verkoopbedrag afstaan aan de ingeschakelde makelaar. Niet iedereen vindt dat een fijn idee en daarom kiezen zij er zelf voor om het huis op te knappen en te verkopen.

Je huis opknappen: zo doe je dat

Het huis opknappen is essentieel voor het vinden van een geschikte koper. Loop daarom eens kritisch door je huis en kijk om je heen wat er verbeterd, verbouwd of schoongemaakt kan worden. Repareer alle kleine defecten voordat de kijkers op een open dag langskomen. Daarnaast is het van belang dat je de bad- en slaapkamer helemaal tot in de puntjes schoonmaakt. Geef bij wijze van spreken deze ruimtes een hotelgevoel. Ook de tuin moet bijgewerkt worden voordat je het huis kan verkopen. Laatste kleine tips: gebruik veel licht en zo min mogelijk kleuren. Dit geeft een rustig gevoel in huis en creëert ruimte.

Hoe bepaal je een vraagprijs?

Om de waarde van een huis te berekenen of een vraagprijs te bedenken moet je zelf wat onderzoek doen als je geen makelaar inschakelt. Er zijn een aantal manieren om dit te doen. Allereerst geeft het kadaster informatie over transacties die gedaan zijn in de straat. Dit kan een voorbeeldprijs geven van soortgelijke huizen. Daarnaast is het nuttig om de prijs per vierkante meter in het oog te houden. Voor een kleiner huis betaal je vaak minder geld. Ook funda.nl kan een goede graadmeter zijn als je huizen uit de straat op kan zoeken. Het duurste huis in de straat bepaalt in die zin de maximale waarde van jouw huis.

Op zoek naar een nieuwe woning

Voordat je huis verkocht is moet je ook al een nieuwe woning op het oog hebben. Voor veel mensen is dit een hele leuk proces, maar genoeg mensen vinden het ook de hel op aarde. Het belangrijkste bij de zoektocht naar je nieuwe woning is dat je voor jezelf de eisen helder hebt. Niets is vervelender dan na een half jaar erachter komen dat je nieuwe woning toch niet bij je past. Een makelaar kan je hierin ondersteunen, maar websites als funda.nl afstruinen helpt ook enorm.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie