Afbeelding
Afbeelding van Pixabay

Meer daglicht in huis; 5 opties!

12 december 2022 om 10:46 Partnercontent

Je zal het vast gemerkt hebben tijdens de afgelopen herfstige weken, het is een stuk donkerder in huis. Niet alleen hebben we een stuk minder zon kunnen ervaren de afgelopen tijd, ook blijft het dagenlang grauw en grijs. Dat betekent dat er minder daglicht in huis te zien is en dat merk je direct aan je humeur. We hebben een aantal oplossingen hoe je meer daglicht in huis kunt krijgen.

Strategisch ramen plaatsen

Veel huizen hebben ramen op vaste plekken zitten op de begane grond. Dit is bijvoorbeeld aan de voorkant bij de keuken en aan de achterkant bij het zitgedeelte. Dat is het. Je hebt lichtinval aan twee kanten, maar wat als jouw woning hier helemaal niet gunstig voor ligt? Kijk naar de optie om meer ramen te plaatsen op gunstige plekken ten opzichte van de zon. Zo pak je meer daglicht in de ruimte gedurende de dag.

Dakramen laten plaatsen

Heb jij een plat dak of een verdieping zonder al te veel ramen? Dan kun je eens kijken naar dakramen van VELUX. Je kunt dakramen prima op de begane grond of de eerste verdieping laten plaatsen, ook als dit niet de hoogste etage van je woning is. Door licht van boven te laten komen, haal je veel meer daglicht in huis. VELUX dakraam prijzen vind je hier.

Een lichtstraat

In plaats van een dakraam kun je ook kiezen voor een complete lichtstraat. Heb je bijvoorbeeld een uitbouw in de woonkamer? Dan kun je hier een lichtstraat bovenop plaatsen, zodat er veel meer licht in het achterste deel van je woonkamer valt.

Een serre als uitbouw

Een serre is een uitstekend idee voor meer licht, zeker als je je volledige uitbouw als serre vormgeeft. Meer ramen betekent direct meer licht! Daarnaast heeft een serre als bijkomend voordeel dat het als waardevermeerdering geldt op je woning. Wees niet bang voor de warmte in de zomer, want je hebt allerlei raamdecoratie dat je speciaal voor een serre kunt laten maken. Zo weer je de zon toch nog in de zomer en houd je het koel in huis.

Plaats extra spiegels

Wist je dat je met spiegels de ruimte optisch kunt vergroten? Als je niet de mogelijkheid hebt om meer ramen te laten plaatsen, dan kun je het licht weerkaatsen met spiegels. Plaats de spiegel strategisch tegenover het raam en voor je het weet lijkt de hele ruimte een stuk lichter en ruimer, puur vanwege de weerkaatsing. Deze optie is lekker budgetvriendelijk en ook prima te doen in een huurhuis!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie