Afbeelding

Een baan vinden die je bij je past: zo doe je dat

26 september 2022 om 12:10 Partnercontent

Een baan vinden die je bij je past: zo doe je dat

Zoeken naar een baan is lang niet altijd makkelijk. Het is een proces dat veel tijd in beslag kan nemen. Het is tenslotte belangrijk dat je gaat zoeken naar een baan die bij je past. Dan is de kans groter dat je straks helemaal op je plek zit. Maar hoe doe je dat, een baan vinden die bij je past. Wij vertellen je hieronder hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Onderzoek doen

Om een baan te vinden die goed bij je past is het verstandig om onderzoek te doen. Als je het lastig vindt om te bepalen wat je graag zou willen doen, dan is onderzoek doen een goede methode om hier wel achter te komen. Door onderzoek te doen naar functies en werkgevers kom je er namelijk sneller achter waar jouw interesses liggen. Het is dan wel een kwestie van veel lezen, maar je hebt hierdoor wel een beter beeld van diverse functieprofielen. Hoe meer informatie je verzamelt, hoe makkelijker het wordt om te bepalen wat je wel en niet wilt bij jouw nieuwe job.

Weet wat je te bieden hebt

Een baan vinden die goed bij je past is ook haalbaar door te weten wat je te bieden hebt. Wat heb je geleerd tijdens jouw opleiding, huidige of vorige functie? Breng in kaart welke vaardigheden en kennis je allemaal hebt. Door dit op een rijtje te zetten weet je beter wat jou onderscheidend maakt en waarom een werkgever dus echt voor jou zou moeten kiezen. Naast belangrijke vaardigheden die je hebt opgedaan is het ook goed om na te denken over de soort organisatie waar je wilt komen te werken. Wil je bij een klein bedrijf werken, of lijkt een groot bedrijf jou juist wel wat? Stel jezelf zulke belangrijke vragen om een beter beeld te krijgen van waar je naar op zoek moet gaan.

Laat je niet tegenhouden als je iets leuk vindt

Belangrijk is dat jij straks een baan hebt waarbij je voor de volle 100% op je plek zit. Laat je daarom niet beïnvloeden door anderen, want jij dient het straks naar je zin te hebben. Of je nu een functie in de marketing wilt uitoefenen of meer wilt weten over ict voor vrouwen: jij bent degene die bepaalt. Als je iets leuk vindt, ga er dan voor en laat je niet tegenhouden door de mening van iemand anders.

Maak een profiel van jouw droombaan

Een slimme tip is om een profiel te maken van jouw droombaan. Maak zelf eens een omschrijving van een functie dat voor jou perfect klinkt. Denk hierbij aan functie taken, maar ook aan bijvoorbeeld salaris en het soort bedrijf. Wees zo specifiek mogelijk. Het opstellen van een profiel van jouw droombaan helpt jou erbij om de kans op een toffe job te verhogen. Je weet namelijk nu echt wat je het liefst wil en kan dit in je achterhoofd houden tijdens het zoeken naar een functie en het solliciteren.

Maak een lijst van functies en werkgevers waar je interesse in hebt

Nadat je een droomprofiel hebt opgesteld, is het tijd om echt gericht te zoeken naar die droombaan. Kijk op vacaturesites en een platform als LinkedIn om naar leuke functies en werkgevers te zoeken. Verzamel alles wat je leuk vindt. Wanneer je een mooie lijst hebt samengesteld, is het tijd om daadwerkelijk actie te ondernemen. Kies de leukste uit en stuur hier een sollicitatie naartoe. Wie weet rolt hier wel jouw echte droombaan uit. Ervaring in de ICT en wil je de kennis die je in dit vakgebied hebt opgedaan ook bij jouw nieuwe baan inzetten? Voor leuke vacatures in deze sector ben je bij ICTzaakwaarnemer aan het juiste adres.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie