Afbeelding
Foto: Stock.adobe.com

Wat kost de implementatie van SAP Business One?

Partnercontent

SAP Business One of SAP B1 is een ERP-softwaretoepassing (Enterprise Resource Planning) die een bedrijf helpt bij het realiseren van een duurzame bedrijfsvoering. Als je van plan bent om SAP B1 in je organisatie te implementeren, wees dan alert op de verschillende factoren die van invloed zijn op de kosten van de aankoop en implementatie van SAP Business One.

Wat zijn de kostenelementen in een SAP-project?

1. Implementatiekosten

De implementatiekosten van SAP Business One zijn afhankelijk van de aanpassing van de software op basis van de wensen van de klant. Klanten die SAP Business One willen gebruiken, hebben de begeleiding nodig van experts – ervaren consultants die het systeem van binnen en buiten kennen. 

2. Extra klantverzoeken

De kosten van de SAP-toepassing variëren op basis van de op de eisen gebaseerde aanpassing van de klant. Niet dezelfde oplossing werkt voor iedereen.

3. SAP Business One-licentiekosten

De licentiestructuur van SAP Business One, bestaat uit drie verschillende SAP-gebruikerslicentie-varianten: 

- Professional user

De licentie voor professionele gebruikers biedt onbeperkte toegang tot alle functies zoals financieel beheer, verkoop, klantenbeheer, inkoop en voorraadbeheer van SAP Business One. Deze gebruikers kunnen operationele taken uitvoeren, zoals systeemadministratie en -beheer.

- Limited user

Deze licenties zijn beperkte licenties en omvatten niet alle functies die door professionele gebruikers worden gebruikt. De gebruikersrechten zijn vooraf gedefinieerd, en limited users moeten soms autorisatie vragen om bepaalde handelingen uit te kunnen voeren. 

- Employee user 

Deze gebruikers kunnen SAP niet namens iemand anders gebruiken en zijn beperkt door de voorwaarden van de softwarelicentieovereenkomst.

4. Opleidingskosten

De consultants verstrekken on-site training aan de belangrijkste gebruikers binnen jouw onderneming. Dit doen zij met behulp van opleidingsmateriaal van SAP aanbied, eventueel aangepast aan de wensen van jouw organisatie.

De kosten in de hand houden

Een van de doeltreffendste manieren om de SAP kosten te beperken is de hulp in te roepen van ervaren SAP-consultants tijdens de SAP Business One-implementatie.

Met de expertise van een gespecialiseerde consultant kunnen organisaties ervoor zorgen dat ze het optimale bedrag uitgeven aan hun implementatie. Een expert kan jetevens helpen bij het volledige selectie- en aankoopproces van licenties.

Voordelen van het inschakelen van SAP Business One ERP-consultants tijdens de aankoop en implementatie van SAP Business One:

  • Een ervaren SAP Business One consultant weet wat er goed werkt en wat er minder goed werkt in jouw branche. Tijdens de implementatie gebruikt hij of zij de best-practises van andere klanten om de implementatie vlot te laten verlopen.  
  • Naast ervaren consultants heb je soms ook ervaren SAP Business One developers nodig om koppelingen te leggen met andere softwareprogramma’s waar nodig of om extra maatwerk-functionaliteiten te bouwen.  
  • Ervaren SAP Business One consultants richten het system zo in dat je gemakkelijk externe audits kunt doorstaan als die in jouw branche van toepassing zijn. 
  • Ervaren SAP Business One consultants denken niet alleen aan de voordelen voor de korte termijn, maar denken ook al vooruit. Door het nemen van verstandige keuzes tijdens de implementatie voorkom je hoge kosten bij nieuwe wensen in de komende jaren.  
  • Ervaren SAP Business One partnerbedrijven bieden óók advies over hostingopties (Cloud, On-Premise), implementatiediensten, integraties, maatwerkontwikkeling en eventuele add-on vereisten. 
  • Het betrekken van een externe partij zorgt voor een helicopterview en stelt kritische vragen aan je bedrijfsprocessen. 

Hoe een goede SAP partner je kan helpen bij de kosteneffectieve implementatie van SAP Business One

Een SAP Business One implementatietraject staat of valt dus met de ervaring en professionaliteit van de SAP partner die het traject begeleid. Een ervaren, competentie SAP partner zal de best-practises van SAP Business One implementaties in jouw branche of sector toepassen om zo een vlotte implementatie te garanderen.

Daarentegen zal het in de hand nemen van een onervaren SAP-partner leiden tot een inefficiënt ERP-implementatieproject, waardoor de kosten zullen stijgen.

ERP-software vereist regelmatig onderhoud. Daarom wilt niet alleen tijdens de implementatie goed geholpen worden, maar ook na de implementatie een goede SAP Business One supportdesk kunnen bellen.

Een goede SAP Business One support-contract bevat alle essentiële onderhoudskosten van disaster recovery, data onderhoud, netwerkbeveiliging, hardware upgrades, en cloud services. Zoek dus naar een SAP-partner die je volledige support kan bieden.

Conclusie

Als je overweegt om SAP Business One als ERP-pakket te implementeren, is het verstandig om in zee te gaan met een deskundige SAP-consultant om de onverwachte kosten te voorkomen en de implementatie vlot te laten verlopen.

Klanten die een SAP Business One oplossing nodig hebben, kunnen Logres Business Solutions benaderen voor een vlotte, kosteneffectieve en succesvolle bedrijfsimplementatie. Wij hebben bijna 30 jaar ervaring, een grote klantenportefeuille en een stabiel ontwikkelingsteam. Tenslotte bieden wij jefull support op dit ERP-pakket. 

advertentie
advertentie