Afbeelding
Foto via strass-steentjes .nl

9 x dingen die handig zijn om te weten voordat je met diamond painting begint!

26 september 2022 om 11:01 Partnercontent

Het is anno 2022 razend populair: diamond painting! Kleine steentjes, ongelimiteerde creativiteit, wij snappen de populariteit wel. Paar kunstwerken in elkaar zetten, toch is het niet zo simpel als dat het lijkt. Er zitten best wat haken en ogen aan diamond painting. Om jou helemaal voor te bereiden hier negen dingen die handig zijn om te weten voordat je met diamond painting begint. Diamond painting producten nodig? Neem eens een kijkje op Strass-steentjes.nl online hobby winkel. Daar hebben ze alle diamond painting producten die jij nodig hebt. 

Diamond painting is ontzettend verslavend

Ja, ja, het is echt zo: diamond painting is ontzettend verslavend. Als je er eenmaal mee begint is er bijna geen stoppen meer aan. De ervaren diamond painters zullen het honderd procent herkennen. Als je eenmaal begonnen bent aan een kunstwerk, wordt het afgemaakt. Gelukkig voor jou is het geen verslaving met grote gevolgen. Diamond painting is natuurlijk hartstikke leuk! 

Zo ga je statische steentjes te lijf 

Door de wrijvingen in het zakje komt het wel eens voor dat de diamond painting steentjes statisch zijn. Super vervelend natuurlijk. Gelukkig is dit heel simpel op te lossen: maak een theedoek vochtig en leg de diamond painting steentjes hierin. Droog vervolgens de steentjes af en klaar is Kees, je diamond painting steentjes zijn niet meer statisch. Je kunt ze ook in een stukje aluminiumfolie neerleggen of een nachtje in de diepvries doet ook wonderen.

Hang je diamond painting op

Het maken van een diamond painting is al ontzettend leuk, maar het ophangen, hoe geweldig is dat! Stel je voor: je hebt een eigen foto van je mooiste herinnering gemaakt met diamond painting en je kunt hier elke dag van genieten. ‘s Ochtends als je beneden komt is dat één van de eerste dingen die je ziet. Wat een gelukkig gevoel geeft dat. Daarnaast is het superleuk om je eigen werk, waar bloed, zweet en tranen in zitten, dagelijks te bewonderen.

Diamond painting samen met een vriendin

Voor diamond painting moet je je natuurlijk uiterst concentreren. Dit betekent niet dat het niet leuk is om samen met een vriend(in) te doen, je kunt namelijk prima bijkletsen tijdens het painten.. Allebei lekker knutselen aan je eigen diamond painting project. Kun je er nog een (soort van) wedstrijdje van maken. Met een beetje geluk kun je nog een hilarische foto maken van je diamond painting partner met een geconcentreerd gezicht en een uitgestoken tong.  

Bekijk de diamond painting af en toe van een afstandje

Neem af en toe een pauze en bekijk je voortgang vanaf een afstandje, letterlijk. Maak tussendoor een foto van het gedeelte dat je gemaakt hebt en bekijk de foto. Doordat de foto een veel kleiner scherm is, bekijk je het doek “van een afstand”. Het geeft een heel leuk effect. Als je er mee bezig bent denk je soms “wat gaat dit worden?” en op de foto zie je ineens wat het wordt!  Dit geeft je weer extra motivatie om door te gaan. Beoordeel sowieso het resultaat niet zolang het nog niet af is. Zodra het af is laat je het even door iemand omhoog houden en ga je zelf op 3 tot 5 meter afstand staan. Als je diamond painting aan de muur hangt, bekijk je hem namelijk ook niet van 30 cm afstand.

Kies een diamond painting met een mooie afbeelding

Het belangrijkste bij het kiezen van een diamond painting is de afbeelding. Zodra je de afbeelding niet leuk vindt, zul je hem ook niet af willen maken.

Kies het juiste formaat diamond painting

Let er bij de afbeelding op dat de afmeting niet te klein is. Des te meer details op de foto, des te groter de diamond painting moet zijn. Als het resultaat niet duidelijk wordt, haak je ook gauw af.

Een diamond painting kleiner dan 30x30 cm, wordt eigenlijk standaard niet mooi omdat het simpelweg te klein is om iets te laten zien. Een diamond painting steentje is 2,5 millimeter, ieder detail dat kleiner is dan 2,5 millimeter zal wegvallen in een diamond painting. Kortom, kies een medium formaat dan zit je over het algemeen safe. Een medium diamond painting zorgt wel voor een mooi eindresultaat, alle details blijven dan goed zichtbaar.  Zo voorkom je dat je motivatie verdwijnt en daardoor afhaakt. 

Berg je steentjes goed op

Je herkent het vast wel: je wil weer even verder met je diamond painting maar bent de benodigdheden kwijt. Aaarghhh! Gelukkig is hier een hele simpele oplossing voor bij diamond painting. Er bestaan namelijk sorteerbakken waarin jij eenvoudig al je steentjes gesorteerd kunt opbergen, daarnaast zijn er opbergdozen waar je zowel je steentjes als ook je benodigdheden in opbergt.. Sowieso is het altijd handig om meerdere diamond painting producten in huis te hebben.

Voelen of er steentjes uitsteken

Pfoe, na vele uren geconcentreerd werken is het moment ein-de-lijk daar: je diamond painting is af. Whoehoeee! Voordat je je eerste meesterwerk gaat inlijsten is het goed om even met je vingers te voelen of er geen diamond painting steentjes uitsteken. Het zou namelijk balen zijn als je je creatie gaat inlijsten en je erachter dat er een steentje niet goed ligt. Je weet wat ze zeggen hè; voorkomen is beter dan genezen. Zo is het ook maar net! 
Het is handig om de diamond painting steentjes nog even aan te drukken met een deegroller of diamond painting roller.

Bestellen bij Strass-steentjes.nl

Het gebeurt meer dan eens dat diamond painting pakketten of steentjes uit het buitenland beschadigd aankomen. Of zelfs helemaal niet aankomen. Bestel daarom bij Strass-steentjes.nl. Daar worden alle diamond painting pakketten en steentjes uit eigen voorraad in de winkel in Deventer (Nederland) geleverd. Zo voorkom je teleurstelling en verspilling van geld. En mocht je iets te kort komen of je hebt een vraag, ze helpen je graag en sturen een te kort altijd kosteloos na. (wederom uit eigen voorraad, dus geen wachttijden)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie