Afbeelding
Shutterstock

Heerlijke entrecote voor op de barbecue

22 september 2022 om 13:09 Partnercontent

Heb jij een barbecue in de tuin staan? Dan staat entrecote op jouw volgende boodschappenlijstje! Rundvlees is ontzettend geliefd voor op de barbecue. Zeg je rundvlees, dan zeg je entrecote. Maar naast dit stuk vlees zijn er nog andere stukken rundvlees heerlijk van de barbecue. Als je gek bent op rundvlees, dan is het leuk om te weten welke stukken echt een must zijn om op de barbecue te gooien. Wij zetten het hieronder voor je op een rij!

Biefstuk

Als je gek bent op rundvlees en op zoek bent naar een stuk vlees voor op de aankomende barbecue, dan kan een lekkere entrecote niet ontbreken. Een malse biefstuk levert namelijk een geweldige smaaksensatie op. Door de grillsmaak van de barbecue krijgt een biefstuk een nog intensere smaak. Wat zout en peper en je komt al een heel eind. Een tip die we je meegeven: verwijder tijdens het voorbereiden het vetrandje niet! Dit vetrandje geeft juist een rijkere smaak aan jouw steak.

Een echte favoriet

Zoals we net al even benoemden is het een echte favoriet op het gebied van rundvlees: een entrecote. Dat dit stuk vlees zo geliefd is, is niet zonder reden. Dit biefstuk met randje vet kan heerlijk bereid worden. Een goede tip hierbij is om het vlees niet te ver te garen, want dit ten koste gaan van de lekkere smaak. Kies er juist voor om de entrecote medium-rare of medium te bereiden om optimaal van de smaak te genieten. Bij een entrecote is het alleen maar een kwestie van wat zout toevoegen en je hebt een heerlijk stuk vlees. Om wat extra smaak toe te voegen is het ook mogelijk om nog wat verse kruiden te gebruiken.

Hamburgers

Hamburgers kunnen eigenlijk ook niet ontbreken als jij binnenkort gaat barbecueën. Ze zijn ontzettend makkelijk om te bereiden. Combineer het met een hamburgerbroodje, uitjes, tomaat, sla en champignons en het wordt een onvergetelijke smaaksensatie. Hamburgers zijn bovendien een altijd-goed stuk vlees als je met een groot gezelschap gaat barbecueën, want veel mensen zijn er dol op.

Probeer eens wat nieuws

Een vleessoort die wat minder bekend, maar wel absoluut het proberen waard is, is picanha. Dit stuk rundvlees wordt ook wel het staartstuk genoemd en staat bekend om de punt van het vlees die zeer mals is. Een klein beetje zout is al genoeg bij de bereiding, want meer heeft dit bijzondere stuk vlees niet nodig.

Heb je een barbecue op de planning binnenkort? Als je gek bent op rundvlees, zijn deze bovenstaande stukken een absolute aanrader. Verras jouw gasten met malse stukken vlees op de barbecue en stel vandaag nog jouw barbecue pakket samen! Het wordt één grote smaakexplosie!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie