Afbeelding
Foto Shutterstock

Het belang van goede wandbekleding

Partnercontent

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om een andere kleur aan de muren te geven. Hoewel veel mensen hierbij aan verf denken, zijn er ook andere vormen van wandbekleding. Iedere soort wandbekleding heeft zijn eigen uitstraling. Daarmee kan jij precies de sfeer creëren waar jij naar op zoek bent. Met de juiste wandbekleding zal jouw wooncomfort aanzienlijk verbeteren. Daarnaast tover je jouw muur om in een ware eyecatcher. Twijfel je om je woning te verkopen? Ook dan is deze eyecatcher mooi meegenomen, jij laat je woning op deze manier opvallen en onderscheid jezelf daarmee van anderen.

Jouw muren beplakken met steenstrips

Steenstrips worden steeds populairder. Hoewel de muren gestuct zijn, houden veel mensen van een landelijke uitstraling die de stenen met zich meebrengen. Voorafgaand aan het aanbrengen van de strips hoef je er alleen maar voor te zorgen dat de muren volledig vetvrij gemaakt zijn. Zo kan de zelfklevende achterkant zich goed hechten aan het oppervlak. Je kan de hele muur beplakken met steenstrips, maar je kan ook spelen met vormen en kleuren. Zo kan je ook de helft van de muur in een bepaalde kleur doen. Door de mogelijkheid om te spelen met vormen en kleuren, kan jij exact die uitstraling creëren waar jij naar zoekt.  

Mogelijkheden op het gebied van geluidsisolatie

Met akoestische panelen kan je genieten van veel voordelen. Naast de prachtige superieure uitstraling bieden deze panelen een goede geluidsisolatie. Bovendien bevestig je de panelen gemakkelijk op je wand. De perfecte optie voor bijvoorbeeld jouw werkruimte. Zo word jij tijdens het werken niet gestoord door het geluid van buiten jouw kantoor en anderzijds worden jouw huisgenoten niet gestoord door jouw vergaderingen. Bovendien houden deze panelen de warmte vast tijdens de koude maanden en daarmee bespaar jij ook nog eens stookkosten. Kijk dus voordat jij je wanden gaat bekleden naar de uitstraling die je wilt creëren in een ruimte, maar ook naar wat de betreffende ruimte verder aan eigenschappen heeft. Zo behaal jij de meeste voordelen uit de wandbekleding.  

Alles tot een geheel

Maak gebruik van decoratie voor aan de muren en laat de uitstraling van de ruimte samenkomen. Door grote en kleinere decoraties af te wisselen, ontstaat er een speels effect. Het is hierbij belangrijk dat je bekijkt welke interieurstijl je hebt, zodat je de decoratie hier volledig op aan past. Bij Bohemian kun je bijvoorbeeld voor macramé kiezen, maar ook voor houten decoraties. Ook kun je bijvoorbeeld kijken naar schalen, welke je aan de muur kunt hangen. De uitstraling die je geeft met de bekleding van jouw muren kan de woning dan tot een geheel brengen en dit biedt rust. Rust in jouw woning betekent, rust in jouw hoofd. Wacht niet langer en kies de wandbekleding die bij jouw woning past. 

advertentie
advertentie