Afbeelding
Foto Shutterstock

Het kopen van een nieuwe vloer

10 augustus 2022 om 20:02 Partnercontent

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor in je woning? Er is veel keuze wat betreft de kleur, het materiaal en prijzen. Daarom is het soms lastig om een nieuwe vloer te kiezen. Voorbeelden van vloeren zijn laminaat, tegels, houten vloeren en nog meer. Lees hier meer over verschillende vloeren om de keuze wat makkelijker te maken.

Budget

Allereerst is het verstandig om te kijken naar je budget. Zo past het leggen van marmeren tegels niet in iedereen zijn budget, maar kun je misschien wel een mooi laminaat visgraat type uitzoeken. Een vloer kan een grote investering zijn, maar de meeste vloeren kunnen wel lang mee. Vooral met bijvoorbeeld laminaat is het een groot voordeel dat je het gewoon weer kunt meenemen naar een volgende woning als het gaat om een huurwoning. Bij het kopen van laminaat voor een groot oppervlak zul je natuurlijk wat meer geld kwijt zijn, wees daarom zeker van je keuze.

Materiaal

Welk type materiaal je voor je vloer kiest is afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid onderhoud je wil uitvoeren op vaste termijn, het budget, jouw type woning en je smaak. Daarnaast is het ook handig om rekening te houden met eventuele extra wensen, zoals een vloer die geschikt is voor vloerverwarming. Voorbeelden van verschillende vloeren zijn laminaat, gietvloeren, stenen vloeren, houten vloeren of vloerbekleding. Het ligt er ook maar net aan om welke ruimte het gaat, zo is vloerbedekking wellicht fijner in een slaapkamer dan in een woonkamer.

Kleur

Het kiezen van de kleur vloer is voor velen erg makkelijk, de meeste mensen kiezen simpelweg voor een neutrale kleur zoals een houten tint, grijs, wit of zelfs zwart. Houd er rekening mee dat je woning er kleiner uit kan komen te zien als je kiest voor een donkere vloer, doe dit dus alleen als je echt voldoende ruimte hebt. Met veel vloeren kun je ook kiezen uit wat meer bijzondere kleuren en zelfs patronen. 

Vloer plaatsen

Als je kiest voor een bepaald type vloer is het ook handig om te controleren wat erbij komt kijken met het plaatsen van de vloer. Zo kun je laminaat in principe ook zelf plaatsen, maar kan dit met een gietvloer niet. Reken dus eventuele extra kosten ook mee voor het plaatsen van de vloer. Bedenk ook of je de vloer gemakkelijk kunt verwijderen of dat hij jarenlang kan blijven liggen.

Conclusie

Bij het kopen van een nieuwe vloer bekijk je eerst je budget. Vervolgens kun je gaan kijken naar verschillende soorten vloeren en de materialen. Er is veel aanbod, houd dus rekening met de hoeveelheid onderhoud, de beste kleur voor jouw huis en het plaatsen van de vloer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie