Afbeelding
Foto door Anna Shvets via Pexels

Waarom een vloercoating?

Partnercontent

Een vloercoating is een coating die bij verschillende soorten dingen gebruikt wordt. Hierbij kun je denken aan een epoxy vloer of aan een betonvloer. Het is in de meeste gevallen een verstandige keuze om voor een vloercoating te kiezen.

Een vloercoating is eigenlijk een laagje over de vloer heen. Dit wordt vrij eenvoudig gedaan nadat de vloer erin ligt. Je zal dit zelf kunnen, maar in de meeste gevallen worden deze coatings door bedrijven over een vloer heen gezet. Je hoeft je hier dan zelf geen zorgen over te maken. 

Stevigheid

Een vloercoating wordt in vele gevallen gebruikt in een garage of in een bedrijfsruimte. Hier is een reden voor. De coating is bedoeld voor stevigheid. Zonder deze coating, zal de vloer een heel stuk minder aankunnen dan met de coating. Dit is dan ook zeker een reden waarom het handig kan zijn om naar een vloercoating te kijken. 

De coating wordt vooral in deze ruimtes gebruikt, omdat er intensief van deze ruimtes gebruik wordt gemaakt. Zo kan er in een bedrijfsruimte of een garage vrij eenvoudig iets op de grond gaan vallen. Dit mag natuurlijk, maar je wil dan niet dat je volledige vloer beschadigd wordt. Dit kun je voorkomen door de juiste coating over de vloer heen te doen. Anders is de kans aanwezig dat de vloer wel aanzienlijk zal gaan beschadigen. Dit is iets wat je uiteindelijk meer kosten gaat dan dat het waard is. 

Schoonmaken van de vloer

Een vloer van epoxy of van beton is vaak moeilijker schoon te maken wanneer er geen vloercoating overheen zit dan dat er wel een coating overheen zit. Dit komt vooral door het feit dat deze vloeren ervoor gemaakt zijn om er een coating overheen te hebben. De coating is makkelijk schoon te houden met een dweil of in grote ruimtes met verschillende schoonmaakapparaten. 

De coating is ervoor gemaakt om makkelijk schoon te maken. Het is niet zo dat het een coating is waar juist alles op achter blijft. Je zal de vloercoating zelfs gewoon kunnen schoonmaken met een doekje. In de meeste gevallen zal dit geen enkel probleem zijn. Uiteraard zal er wel uitgekeken moeten worden met bijvoorbeeld olie of verschillende soorten verf. Dit wil er in de meeste gevallen wel wat minder makkelijk af. 

Uitstraling

Een beton vloercoating ziet er toch net even wat strakker uit dan wanneer er geen coating aanwezig is. De coating zorgt voor een goede en strakke uitstraling, waardoor het er minder rommelig uit zal zien. De coating zorgt ervoor dat er geen naden meer aanwezig zullen zijn op de vloer. Er zullen dus geen verschillende stoffen achter kunnen blijven in de naden van de vloer. 

De kleur van de vloercoating is vaak zelf te kiezen. Hierdoor zal je geen saaie oude grijze vloer hoeven hebben. Dit kun je voorkomen daar de juiste vloercoating te kopen. Je kan zelf gaan bekijken wat voor een kleur jij graag wilt dat de vloer is. Op die manier is er veel betere uitstraling aanwezig dan wanneer dit niet gedaan zal worden.

advertentie