Afbeelding
Afbeelding van (Joenomias) Menno de Jong via Pixabay

Moet ik mijn elektrische auto anders verzekeren dan een brandstof auto?

28 juli 2022 om 07:12 Partnercontent

Steeds meer ondernemers rijden tegenwoordig in een elektrische auto. Niet gek, want door de hoge brandstofprijzen wordt elektrisch rijden steeds interessanter. Als je nog niet eerdere elektrisch gereden hebt, koop je niet van de ene op de andere dag ineens een elektrische auto. Je wilt immers wel weten waar je aan begint. Wij kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent hoe het verzekeren van zo’n auto in zijn werk gaat. Veel mensen vragen zich namelijk of een elektrische auto anders verzekerd moet worden dan een brandstofauto. In deze tekst vertellen wij jou hoe het zit.

Dekkingen zijn hetzelfde

Wie op zoek gaat naar manieren om een elektrische auto te verzekeren, ontdekt waarschijnlijk al snel dat de opties hetzelfde zijn als bij een brandstofauto. Wie een elektrische auto wil verzekeren, kan namelijk kiezen uit de autoverzekeringen WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. We leggen je hieronder kort uit waar je precies voor verzekerd bent bij iedere autoverzekering.

1. WA-verzekering
In Nederland moet iedereen die een auto bezit minimaal een WA-verzekering afsluiten. Hiermee ben je namelijk verzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid. Schade die je met jouw auto bij anderen aanricht is zodoende verzekerd. Een verzekeraar keert geen geld uit voor het herstellen van de schade aan jouw auto.

2. WA + Beperkt Casco
WA + Beperkt Casco gaat net een stapje verder dan een WA autoverzekering. Bij bepaalde schade aan jouw bedrijfsauto keert een verzekeraar namelijk ook geld uit. Dit is onder meer het geval als de schade het gevolg is van brand, inbraak, diefstal of storm.

3. Allrisk
De meest uitgebreide verzekering die je voor jouw elektrische auto af kunt sluiten is WA + Volledig Casco. In de volksmond staat deze dekking ook wel bekend als allrisk autoverzekering. Dit komt doordat jouw bedrijfsauto ook verzekerd is voor schade door een aanrijding of botsing en vandalisme als je voor deze autoverzekering kiest.

Wat is de beste dekking voor een elektrische auto?

Omdat je jouw elektrische auto op drie manieren kunt verzekeren, vraag jij je mogelijk af wat de beste dekking is. De meeste mensen die een elektrische auto verzekeren, kiezen voor WA + Volledig Casco. Dit komt doordat deze auto’s relatief nieuw zijn en een hoge dagwaarde hebben. Verzeker je de auto bijvoorbeeld alleen voor de wettelijke aansprakelijkheid? Dan draai je zelf op voor de kosten als je betrokken raakt bij een aanrijding. Als je dit wilt voorkomen, verzeker je jouw elektrische bedrijfsauto allrisk.

Kies voor een elektrische autoverzekering

Weet je inmiddels wat de beste dekking is voor jouw elektrische auto? Dan kun je direct een autoverzekering afsluiten. Verstandig is dit allerminst, want er zijn namelijk verzekeraars die een speciale elektrische autoverzekering aanbieden. Het voordeel van zo’n bedrijfsautoverzekering is dat jouw auto een stuk beter verzekerd is dan wanneer je voor een standaard verzekering kiest. Zo zijn laadkabels bijvoorbeeld standaard meeverzekerd als je een elektrische autoverzekering afsluit. Heb je een laadpaal aan huis en wil je deze ook verzekeren? Een laadpaal die aan de woning bevestigd is, verzeker je met een opstalverzekering. Voor een ‘losse’ laadpaal sluit je een inboedelverzekering af.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie