Atletiekvereniging AV Triathlon heeft een breed sportaanbod voor alle leeftijden.
Atletiekvereniging AV Triathlon heeft een breed sportaanbod voor alle leeftijden. AV Triathlon

AV Triathlon; ‘Samen sporten heeft vele voordelen’

25 september 2021 om 08:30 Partnercontent

AMERSFOORT Sport doet iets met je! Dat is het thema van deze Nationale Sportweek (17 t/m 26 september). Juist in deze tijd waarin de volksgezondheid een ‘hot issue’ is, is het belangrijk om te blijven sporten. Wil je dat in groepsverband en in de buitenlucht doen, dan kun je je uitleven bij AV Triathlon. Binnenkort starten er weer nieuwe cursussen voor hardlopen en Nordic Walking.

Sinds de coronacrisis wordt er in Nederland steeds minder gesport. Dat terwijl sport en bewegen je fysiek en mentaal weerbaarder maken. En als je in groepsverband sport, is dat ook nog eens een oppepper voor je sociale contacten. Het kan allemaal bij atletiekvereniging AV Triathlon, die een breed sportaanbod heeft voor alle leeftijden: jeugdatletiek, hardlopen, sportief wandelen, Nordic Walking, zwemmen, mountainbiken, wielrennen en sportief fietsen. Regelmatig zijn er cursussen van een aantal weken of maanden, waar je je voor kunt aanmelden.

OPBOUW CURSUS 10 KILOMETER Liefhebbers weten het: duurlopen is heerlijk. Je komt nog eens ergens, je ziet nog eens wat en met elkaar lopen is gezellig. Na de 10-kilometer opbouw cursus kun je doorstromen naar de vaste duurloopgroepen op zondag of naar een trainingsgroep op een van de andere dagen in de week. De cursus bestaat uit twaalf trainingen, waarin je geleidelijk je duurloopvermogen ontwikkelt. Aan het eind van de cursus kun je zonder onderbreking 10 kilometer hardlopen. Het trainingsdoel is deelname aan de Sylvestercross op 31 december in Soest. De cursus is geschikt voor iedereen die een afstand van 5 km in 30-32 minuten kan uitlopen. De startdatum is zaterdag 25 september. Verzamelen om 9.00 uur bij het clubhuis van AV Triathlon voor kennismaking en testloop. De kosten bedragen 45,00.

NORDIC WALKING Nordic Walking is een actieve, sportieve manier van lopen met stokken (poles). Qua intensiteit ligt het tussen hardlopen en wandelen in. Je maakt gebruik van bijna alle spieren van je lichaam. Bij toepassing van de juiste techniek is het niet extra belastend. In een cursus van vier trainingen leer je alles over materiaal, techniek, outfit en oefeningen. De data zijn 23 en 30 oktober en 6 en 13 november. De start is om 9.00 uur vanuit het clubhuis van AV Triathlon. Deelname kost 25,00 euro en er zijn lesstokken te leen. Wil je na de cursus verder in deze sport, dan zijn er bij AV Triathlon trainingen op woensdag- en zaterdagochtend. Daarvoor is het beheersen van de techniek vereist. 

GROENE OMGEVING Atletiekvereniging Triathlon heeft een gezellig clubhuis aan de rand van bosgebied Birkhoven. Tijdens de cursussen ontdek je de mooiste paden in deze ‘groene achtertuin’ van Amersfoort. Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld, is het mogelijk om na afloop van de training iets te drinken. Douches en kleedkamers zijn weer beschikbaar. Het gebouw ligt vlak naast het Bosbad aan de Barchman Wuijtierslaan 236. Tip: volg ons op Facebook en Instagram. Meer weten en aanmelden? Kijk op www.avtriathlon.nl/welkom.

Dit artikel wordt aangeboden door AV Triathlon.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie