Afbeelding
Foto door form PxHere

De top 3 behang trends

27 mei 2021 om 07:43 Partnercontent

Tijd om aan de slag te gaan met de muren van je huis! Het behang op de muur zorgt voor de uitstraling van de ruimte en kan al snel voor een metamorfose zorgen in het interieur. Tegenwoordig wordt er steeds groter gedacht en hoef je het niet alleen bij één kleur te laten. De mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om de verschillende patronen en kleuren waar je uit kan kiezen.

#1 Textielbehang

Textielbehang bestaat uit natuurlijke textielvezels zoals wol, linnen, katoen, zijde of jute. Er zijn steeds meer mensen die gebruik maken van textielbehang. Niet alleen is textielbehang ontzettend stijlvol door de bijzondere uitstraling, maar het zorgt er ook nog eens voor dat de akoestiek in de ruimte verbeterd. Dit zorgt naast de warme natuurlijke uitstraling ook nog eens voor een rustgevend gevoel.

#2 Fotobehang

Wil jij dat jouw muur een echte eye-catcher wordt? Dan wordt er zeker aangeraden om te kiezen voor fotobehang. Door middel van fotobehang krijg je de mogelijkheid om een levensgrote foto op de muur te plaatsen. Je kunt de muur bekleden met een fotoprint van bijvoorbeeld de natuur of een mooie stad. Daarnaast kun je met fotobehang ook een eigen foto omzetten naar fotobehang. Het plaatsen van een foto op het behang zorgt voor een unieke en persoonlijke uitstraling.

Daarnaast is het plaatsen van vlies fotobehang eenvoudiger dan het plakken van gewoon fotobehang. Bij vlies fotobehang lijm je het oppervlak in en plak je de fotobehang banen tegen elkaar aan. Zodat er geen randen tussen de verschillende banen zichtbaar zijn. Hierdoor ziet het fotobehang, eenmaal op de muur aangebracht, eruit als een mooi en strak geheel.

#3 Behang met prints

Natuurlijk heb je ook nog de mogelijkheid om een behang te kiezen met prints. Hier wordt vaak voor gekozen als het gaat om een kinderkamer. Is jouw kind gek op de jungle of wil jouw kind alles weten over de ruimte? Dan kun je dat terug laten komen in de kamer door middel van behang. Je kan het zo gek niet bedenken, want de mogelijkheden zijn eindeloos.

Heb je de keuze laten vallen op een behang met print, dan is het ontzettend belangrijk om het behang zo goed mogelijk te plaatsen. Het vergt tijd, handigheid en je zal erg voorzichtig moeten zijn. Je wilt immers dat het behangpapier naadloos aansluit, zodat het op één geheel lijkt.

Aan de slag met het behang!

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om de muren in het huis op te vrolijken en een kleur te geven. Ga je voor een eigen fotolijst of juist voor een behang met een bepaalde print? Het is allemaal mogelijk!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie