Afbeelding
Foto door mohamed hassan form PxHere

Webhosting: wat is het en wat kun je ermee?

16 april 2021 om 09:08 Partnercontent

Webhosting wordt op verschillende manieren uitgelegd, hierdoor weten veel mensen niet wat dit begrip nou eigenlijk betekent. Webhosting houdt in dat als jij een website hebt deze op een andere locatie en server 24 uur per dag gehost wordt. Webhosting kan op verschillende manieren. Je kunt samen op dezelfde server webhosten of je kunt een eigen server hebben. Waarom zou je webhosten? Je wilt dat je website altijd bereikbaar is voor toekomstige klanten. Elke seconde dat jouw site offline is, zijn potentiële klanten die je mist. In dit artikel wordt er uitgelegd wat een webhosting service allemaal inhoudt.

Waar let je op bij het uitzoeken van webhosting?

Iedere webhosting is anders. Dit heeft te maken met verschillende vraagstukken waar een ondernemer mee kan zitten. Een aantal basisvragen zijn: hoe belangrijk is mijn website, wat wil ik bereiken met mijn website, wie wil ik dat verantwoordelijk is voor de veiligheid van mijn website en welke service & ondersteuning verwacht ik van het bedrijf waarbij ik een webhostingcontract ga afsluiten. Het is belangrijk om je voldoende te oriënteren, want elke service biedt een ander webhostingpakket aan. Kies dus webhosting die aan al jouw vragen voldoet. Overigens is het ook slim om in je keuze mee te nemen hoe jij als persoon bent. Een webhostingservice kan aan al jouw vragen voldoen, maar als jij niet goed met de supportmedewerkers kan opschieten, wordt het een lastige samenwerking.

Welk webhostingpakket heb ik nodig als ondernemer?

Om te ontdekken wel webhostingpakket je nodig hebt, beantwoord je de basisvragen.
We hebben het al gehad over de vragen die je aan jezelf kunt stellen, maar hoe beantwoord je dan die vragen? Vraag om hulp bij een bedrijf waarbij je wilt webhosten. Zij nemen je mee in het proces van webhosten, waardoor je zelf niet alle lastige vragen hoeft te beantwoorden. Ook is het slim om na te denken over hoeveel controle jij zelf wilt hebben. Vraag jezelf dus af of je liever de touwtjes in handen hebt of niet.

Wat zijn de mogelijkheden met webhosting?

De mogelijkheden van webhosting gaan verder dan alleen het gezamenlijk delen van een server of het hosten van meerdere websites op een server. Je kunt als bedrijf ook een server fysiek krijgen waarop jouw website gehost wordt. Je moet je dan wel aan de bandbreedte en schijfruimte houden als je deze eigen server gaat gebruiken. 

Wanneer kan ik beginnen met webhosting?

Iedereen kan beginnen met webhosting. Het is een kwestie van het claimen van je domeinnaam. Dit is de naam die verschijnt als URL in de zoekbalk. Als deze domeinnaam is geclaimd is het vervolg aan de slag gaan met webhosting. Je kunt dit zelf doen, maar er zijn ook websites die jou helpen met deze eerste stap en het vervolg hiervan. Denk aan een Transip.nl. Bij dit bedrijf heb jij de touwtjes in handen. Tevens bouwen zij hun eigen systemen. Hierdoor weet je dat er betrouwbaar omgegaan wordt met jouw data

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie