Afbeelding
Gespreid betalen via creditcard niet meer mogelijk

Gespreid betalen via creditcard niet meer mogelijk; ga voor een persoonlijke lening

19 april 2021 om 10:26 Partnercontent

Indien je een creditcard hebt van Visa of MasterCard, dan is jou inmiddels misschien ook bekend dat je via deze creditcards niet meer de mogelijkheid hebt om regelingen te treffen om je schulden bij de creditcardmaatschappij verspreid af te betalen. De overkoepelende organisatie ICS is namelijk gestopt met het aanbieden van deze service. Of jij je daar als consument rouwig om moet voelen valt echter ernstig te betwijfelen. Nu viel op zich het nut nog wel in te zien van een dergelijke betalingsregeling, maar de voorwaarden die daaraan verbonden zijn, zijn over het algemeen veel minder gunstig dan die van bijvoorbeeld een persoonlijke lening. Want inderdaad, zo’n persoonlijke lening is en blijft de makkelijkste manier om een lening aan te gaan, en zeker niet de minst gunstige. Hieronder lees je over vier prima aspecten van zo’n lening. 

Vaste looptijd

Wanneer je een persoonlijke lening aangaat bij een geldverstrekker, dan spreek je meteen af in welke tijd je het geleende bedrag zult terugbetalen. De looptijd ligt hiermee op voorhand al vast. Het mooie daarvan is dat je zeker weet dat je na die looptijd weer schuldenvrij bent. Bij betalingsregelingen is dat hoe dan ook minder overzichtelijk, zeker als je meerdere regelingen tegelijkertijd treft.

Maandbedrag ligt vast

Net als het feit dat de looptijd vast ligt, leidt ook het vooraf vastgestelde maandbedrag tot veel duidelijkheid en overzichtelijkheid. Voor de duidelijkheid: bij een persoonlijke lening betaal je gedurende de volledige looptijd elke maand hetzelfde bedrag terug. Door deze continuïteit is het makkelijk om in te calculeren wat je maandelijkse uitgaven zullen zijn voor de komende tijd.

Aantrekkelijke rente die niet kan tegenvallen

Het misschien wel belangrijkste voordeel van persoonlijke leningen ten opzichte van een regeling bij een instantie waarmee je verspreid kunt betalen heeft alles te maken met de rente. Nu weet iedereen natuurlijk wel dat rente een heel normaal verschijnsel is op het moment dat je geld leent, maar toch. Bij een persoonlijke lening is het goed denkbaar dat er een rente wordt gerekend van enkele procenten. Dit is bij een betalingsregeling meestal totaal anders. Daarbij is het bijna de standaard dat je de wettelijk maximaal toegestane rente voor de kiezen krijgt. Deze bedraagt op het moment van schrijven tien procent.

Kans op belastingvoordelen

Een essentieel pluspunt van een persoonlijke lening kan tenslotte zijn dat je belastingtechnisch voordeel kunt behalen. Daarvoor moet je wel aantonen dat je het geleende geld hebt gebruikt voor bijvoorbeeld het aanbrengen van verbeteringen aan je woning. Je kunt dan de betaalde rente aftrekken van je belastbare inkomen. Bij een betalingsregeling is een dergelijk voordeel onhaalbaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie