Afbeelding
Foto door Scott Graham via Unsplash

Is een rechtsbijstandverzekering nodig als zzp’er?

28 maart 2024 om 10:58 Partnercontent

Als zzp’er kun je de hele dag bezig zijn met waar je goed in bent en er nog voor betaald krijgen ook. Werken als zzp’er kent dus zo zijn voordelen. Tegelijkertijd kan het ook minder rooskleurig uitpakken. In de zakenwereld ontstaat er namelijk nog wel eens een conflict. Bijvoorbeeld over een contract of over de uitvoering van bepaalde werkzaamheden. Ook als zzp’er kun je hiermee te maken krijgen. Met een rechtsbijstandverzekering beschermen tegen dit risico. In dit artikel leggen we je uit wat je moet weten.

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Iedere ondernemer kan te maken krijgen met een juridisch conflict, ook jij als zzp’er. Misschien lijkt het nu vrij onwaarschijnlijk, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Een juridisch conflict hoeft ook niet te betekenen dat je iets fout hebt gedaan, dus zelfs als je heel goed bent in wat je doet, dan nog kun je met een geschil te maken krijgen.

Met een rechtsbijstandverzekering sta je sterker in zulke situaties. De verzekeraar zorgt er namelijk voor dat jij de nodige juristen toegewezen krijgt. Zij gaan voor je aan de slag om zo (hopelijk) het conflict tot een goed einde te brengen. Voor de kosten van deze juristen hoef je niet zelf op te draaien, daar zorgt de verzekeringsmaatschappij voor. Bovendien kun je juridisch advies inwinnen via je rechtsbijstandverzekering, om op die manier hopelijk een conflict te kunnen voorkomen.

Is een persoonlijke verzekering genoeg?

Het kan zijn dat je als zzp’er in privé al een rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten. Je vraagt je wellicht af of deze verzekering ook dekking biedt voor geschillen waar je als zzp’er met je werk in verwikkeld raakt. Het is belangrijk om te weten dat dit niet het geval is. Wil je dus dekking voor conflicten die te maken hebben met je werk, dan zul je een zzp rechtsbijstandverzekering moeten afsluiten.

Hoeveel kost het?

Nu we uitgelegd hebben wat de polis precies inhoudt, ben je misschien benieuwd naar hoeveel een zakelijke rechtsbijstandverzekering kost per maand. Het antwoord op die vraag is helaas niet zo simpel. De premie hangt namelijk af van een aantal factoren. Zo maakt het bijvoorbeeld uit in welke branche je actief bent. In de ene branche is de kans op een juridisch conflict namelijk groter dan in de andere branche. Omdat we niet weten in welke branche jij actief bent, is het lastig om te zeggen hoeveel jij kwijt zult zijn aan maandelijkse premies. Om je toch een indicatie te geven: houdt rekening met een premie van tussen de € 15 en € 50 per maand.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie