Afbeelding
Foto van Michal Jarmoluk via Pixabay

Kies een duurzame vloer voor je woonkamer

26 maart 2024 om 14:12 Partnercontent

Vandaag de dag moet bijna alles duurzaam zijn. Wegwerp artikelen zijn uit den boze om de afvalbergen binnen de perken te houden. Dat geldt dus ook voor de nieuwe vloer voor je woonkamer. Dertig jaar geleden had je waarschijnlijk zonder verder na te denken gekozen voor tapijt. Want dat deed immers iedereen. En na een jaar of vijf, als het tapijt vlekken en slijtplekken vertoont dan trek je het eruit en komt er nieuw tapijt. Maar vandaag de dag denken we daar toch wat anders over. Er zijn in Nederland nog maar weinig woonkamers waar tapijt op de vloer ligt. Meestal wordt er gekozen voor laminaat, PVC, hout of een gietvloer. De reden daarvoor laat zich raden. De vloer gaat veel langer mee en vraagt veel minder onderhoud. Schoonmaken is veel minder intensief dan het reinigen van tapijt.

De ideale vloer als je huisdieren hebt

Als je je huis deelt met een hond of kat, of misschien wel meerdere dieren, dan is een vloer die tegen een stootje kan wel zo handig. De hond die na een wandeling met vieze poten naar binnen rent, of de kat die een haarbal op de grond uitspuugt, je ruimt het gemakkelijk en snel op als je een ‘harde’ vloer hebt. Geen risico op hardnekkige vlekken die je nooit meer weg krijgt. Datzelfde geldt natuurlijk voor het glas wijn dat omvalt of de limonade van de kinderen die per ongeluk over de vloer gaat.

Vloerverwarming

Een vloer van laminaat, lamelparket, PVC of een gietvloer kun je prima combineren met vloerverwarming. Steeds meer huishoudens kiezen hiervoor omdat het veel comfort biedt. Huizen die worden aangesloten op een warmtenet maken vaak gebruik van vloerverwarming omdat dit het beste rendement biedt en dus ook het meeste comfort. Wil je vloerverwarming aanleggen dan is het moment waarop je je vloer vernieuwt natuurlijk het meest ideale moment. De slangen worden in de ondervloer gelegd in hiervoor gefreesde sleuven. Vervolgens wordt hier de nieuwe vloer op geplaatst. Laat je door de leverancier informeren welk type vloer het beste met vloerverwarming kan worden gecombineerd.

Online een vloer bestellen

Je hoeft vandaag de dag niet meer de deur uit om een mooie vloer te kopen. Als je geen zin hebt om vloeren winkels te bezoeken, dan maak je je keuze op intr.nl. Zij verkopen ook alle materialen die je nodig hebt om de vloer te leggen zoals egaline om de ondervloer te egaliseren, lijm en isolerend materiaal voor onder je nieuwe vloer. Je kunt direct alles online bestellen. Zorg ervoor dat je goed de maten neemt. Dit kan soms lastig zijn als je in een ouder huis woont. Deze huizen zijn niet altijd recht en strak gebouwd en hebben dus soms afwijkende maten. Houd er rekening mee dat je bij het leggen van een vloer ook materiaal verspeelt doordat het moet worden versneden om het passend te maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie