De meningen over de voorgestelde bouwhoogtes lopen nog wel uiteen.
De meningen over de voorgestelde bouwhoogtes lopen nog wel uiteen. Google Maps

College wil woningbouw op de hoeken Stadsring-Utrechtseweg

20 april 2022 om 15:01 Nieuwbouw

AMERSFOORT Het college van burgemeester en wethouders legt de gemeenteraad een plan voor ruim tweehonderd woningen langs de Stadsring voor. De appartementen moeten in twee gebouwen op beide hoeken van de Stadsring met de Utrechtseweg komen, meldt de gemeente in een persbericht. Het gaat om de voormalige SNS-locatie (Utrechtseweg 1) en de parkeerplaats naast Utrechtseweg 6 (Utrechtseweg 2-4, waar vroeger Hotel de Witte stond). 

Beide gebouwen moeten ruimte bieden aan senioren, starters en kleine gezinnen, in woningen van verschillende grootten en prijsklassen. Het plan moet daarmee een belangrijke bijdrage aan de Amersfoortse woningbouwopgave leveren. Op de begane grond is ruimte voor commerciële functies. ,,Zo draagt de plek ook bij aan een aantrekkelijke route tussen station en binnenstad.”

Het voorstel gaat niet alleen over het bouwen van woningen, we besteden ook veel aandacht aan de omgeving

Wethouder Astrid Janssen (Ruimtelijke Ordening): ,,Deze locatie langs de Stadsring is belangrijk voor het stadsgezicht van Amersfoort. Het voorstel dat we de raad voorleggen gaat daarom niet alleen over het bouwen van woningen, we besteden ook veel aandacht aan de omgeving. Het plan maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de Utrechtseweg recht te trekken bij de aansluiting op de Stadsring. Daarmee kan de weg worden hersteld zoals hij vroeger liep. De combinatie van de twee beeldbepalende plekken waar de gebouwen komen en de mogelijkheden die de ontwikkeling biedt voor de openbare ruimte, maken dit ambitieuze plan zo bijzonder.”

TIEN EN ZESTIEN BOUWLAGEN De herontwikkeling van deze plek in de stad moet volgens het college ook de verbinding tussen de binnenstad en het stationsgebied versterken. ,,De plannen zijn meerdere keren gepresenteerd aan en besproken met omwonenden en belanghebbenden. De meeste betrokkenen kunnen zich vinden in het ontwikkelen van woningen op deze locaties, gezien de grote vraag naar woningen.”
De meningen over de voorgestelde bouwhoogtes lopen wel uiteen. Op de SNS-locatie is het plan om een gebouw van tien bouwlagen neer te zetten en op Utrechtseweg 2-4 een gebouw van zestien bouwlagen.

Meer informatie over de plannen is hier te vinden.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie