Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Een gracht op de plek van de Stadsring: ‘We willen kijken of er draagvlak voor is’

26 oktober 2020 om 12:17 Natuur en milieu

AMERSFOORT Het klinkt nu nog heel romantisch, maar het is volgens sommigen niet ondenkbaar: een gracht op de plek waar nu de Stadsring ligt. Zo is bijvoorbeeld Dirk-Joost van Hamersveld erg enthousiast over dit plan en volgens hem moet Amersfoort hier serieus over nadenken. 

door Jeroen van der Veer

Het moet gezegd worden dat dit idee nu nog toekomstmuziek is. Realistisch? Tja, waarom niet. Die mening heeft D66-raadslid Van Hamersveld en daarom gaat hij, samen met Jeroen Bulthuis (GroenLinks), onderzoeken of het mogelijk is om de gracht terug te laten keren op de stadsring. 

Vooral omdat de gemeente nu de binnenstad van Amersfoort autoluw maakt, is er volgens hem meer ruimte voor natuur. ,,Wij willen vooral eerst starten met draagvlak”, aldus Van Hamersveld. ,,Samen met inwoners en betrokkenen kijken naar de mogelijkheden en effecten. Het kan niet binnen een paar jaar worden gerealiseerd. Samen de stip aan de horizon zetten is het eerste doel.”

Dat dit onderwerp nu bespreekbaar is, heeft ook te maken met Utrecht. Daar is is de singel ook hersteld naar zijn oorspronkelijke staat; met een gracht. Of dit ook in Amersfoort haalbaar is, wordt nu onderzocht. Op social-media kan het plan in ieder geval al rekenen op enthousiaste reacties.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie