Afbeelding
Latei

Woningbouw op locatie voormalige wijkcentrum De Trefhorst

27 januari 2022 om 09:32 Nieuwbouw

AMERSFOORT De gemeente Amersfoort, Omnia Wonen en projectontwikkelaar Latei hebben overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van woningbouw op de locatie van het voormalige wijkcentrum De Trefhorst aan Bruispad 2-4 in Amersfoort.

Na een periode van buurtparticipatie en ontwikkeling zetten de drie partijen op woensdag 26 januari de handtekening onder de koop- en samenwerkingsovereenkomst voor de nieuwe woningen. Op deze locatie worden 22 sociale huurappartementen, 15 koopappartementen en 6 stadswoningen gebouwd. De parkeervoorzieningen voor deze woningen worden onder het gebouw gerealiseerd.

AANMELDEN Rond de zomer start de verkoop van de koopwoningen en bereiden we de sloop van het huidige gebouw voor. Geïnteresseerden voor de koopwoningen kunnen zich al aanmelden op www.bruispad-amersfoort.nl. De huurappartementen worden, wanneer deze klaar zijn voor de verhuur, aangeboden via www.woningneteemvallei.nl.

Ook krijgt het openbaar gebied een impuls. Rondom het toekomstige woongebouw komt nieuwe bestrating met grote plantvakken voor een betere waterinfiltratie en biodiversiteit. Er worden bomen aangeplant die voor schaduw en een prettige leefomgeving zorgen. Het parkeerterrein Keggeplein wordt ingericht met grote en comfortabele parkeerplaatsen.

ZEVENSPRONG Naast het Bruispad 2-4 stond basisschool De Zevensprong. Dit gebouw is gesloopt en wordt vervangen door kindcentrum De Kei. De bouw hiervan is inmiddels gestart. Samen met de buurtbewoners zal het toekomstige buurtplein worden vormgegeven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie