Afbeelding
Fred Oosterhuis

Bouw tweede fase van sluitstuk Hogekwartier van start

10 februari 2022 om 17:12 Nieuwbouw

AMERSFOORT Aan de zuidzijde van de Hogeweg richting het Amersfoortse centrum is de bouw gestart van de tweede en laatste fase van het project Wonen in Forza! Dit project omvat in totaal vijfenveertig eengezinswoningen en vijftien appartementen, en zijn inmiddels allemaal verkocht. De bouw van de laatste zeventien eengezinswoningen (de tweede fase) is onlangs van start gegaan. Wonen in Forza! is het sluitstuk van het totale herstructureringsplan Hogekwartier, dat onderdeel is van Amersfoort Vernieuwt. Synchroon en Trebbe geven invulling aan de laatste twee bouwvelden door goede, duurzame koopwoningen te realiseren voor een brede doelgroep.

De eerste fase omvatte achtentwintig woningen en vijftien appartementen en startte nog voor de zomer van 2021. Begin dit jaar startte ook het sluitstuk van Wonen in Forza! en daarmee van Hogekwartier; de tweede fase. De woningen worden uitgevoerd in twee verschillende woningtypen en drie verschillende gevelconcepten. Het appartementengebouw krijgt een eigen uitstraling die goed aansluit op de woningen.

GEVARIEERD Ongeveer 35 procent van alle nieuwe woningen die in 2021 zijn gebouwd in Amersfoort, staat in Hogekwartier. Daarmee levert de nieuwe stadswijk een flink aandeel in de Amersfoortse woningbouwopgave. Joan van der Burgt, directeur van de Alliantie: ,,Woningzoekenden in Amersfoort moeten lang wachten op een woning. We doen er alles aan om zoveel mogelijk mensen aan een woning te helpen. Het bouwen van nieuwe, duurzame woningen is daar een voorbeeld van. Wij vinden het belangrijk dat we zoveel bewoners een fijn thuis kunnen geven in deze nieuwe stadswijk.” Menno Tigelaar, wethouder Wonen, laat weten: ,,In een paar jaar tijd zijn in de nieuwe stadswijk Hogekwartier honderden woningen gebouwd. Die zijn hard nodig voor de vele mensen die op de krappe woningmarkt moeilijk een woning kunnen vinden. Hogekwartier bestaat uit verschillende typen woningen en een mix van koop, particuliere en sociale huur. Daarmee heeft Amersfoort er een gevarieerde wijk bijgekregen.’ 

Naar verwachting worden de laatste woningen van de nieuwe wijk eind 2022 opgeleverd en is de nieuwe stadswijk met in totaal 820 woningen, helemaal af. Amersfoort Vernieuwt Hogekwartier maakt onderdeel uit van het programma Amersfoort Vernieuwt. Met Amersfoort Vernieuwt werken de gemeente Amersfoort, woningcorporaties de Alliantie en Portaal aan betere buurten met goede woningen. Door Hogekwartier is een belangrijke impuls gegeven aan de leefbaarheid in Liendert en Schuilenburg. De wijken hebben door de nieuwbouw die er is gerealiseerd een gevarieerder woningaanbod gekregen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie